Uz 11 valsts tiltiem šogad notiek remontdarbi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renārs Koris

17. jūnijā satiksmes ministrs Anrijs Matīss kopā ar VAS «Latvijas Valsts ceļi» valdes priekšsēdētāju Jāni Langi un citiem speciālistiem apsekoja tiltu remontdarbus Pierīgā.

«Šopavasar apstiprinātā tiltu programma ir ieplānota tādā secībā, ka vispirms atjaunojam tos tiltus, kas ir sliktākā stāvoklī. Nauda programmai budžetā būs jāatrod. Tas ir ne tikai infrastruktūras un kvalitātes, bet arī drošības jautājums,» norādīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

«Tilts pār Mazo Juglu ir vienīgais, ko šogad nojauca un uzbūvēs no jauna. Šim tiltam bija bojātas nesošās konstrukcijas. Satiksme notiek pa pagaidu tiltu, novembrī būs uzbūvēts jauns tilts – platāks, drošāks un labāks nekā līdz šim. Pavisam šogad dažādā veidā tiek rekonstruēti astoņi tilti, nākamgad jau 26, pēc tam vairāk. Tiltu programma paredz līdz 2020. gadam rekonstruēt vairāk nekā 300 tiltu. Jau šogad papildus ir piešķirti līdzekļi tiltu ikdienas uzturēšanai,» uzsvēra ministrs.

«Mēs esam veikuši visu Latvijā esošo 945 tiltu inventarizāciju un zinām katra tilta stāvokli. Lielākajai daļai ir nepieciešama rekonstrukcija,» Jānis Lange.

«Mēs sekojam katra tilta funkcionalitātei, nepieciešamības gadījumos līdz remontu veikšanai samazinām atļauto masu vai braukšanas ātrumu pār tiltu,» viņš norādīja.

Foto: Renārs Koris

Pasākuma ietvaros ministrs apmeklēja divus tiltu remontdarbu objektus:

  • tiltu pār Mazo Juglu a/c P2 Juglas papīrfabrikas ciemats – Upesciems 1,9 km, kur notiek tilta pārbūves darbi. Būvdarbus, kuru kopējās izmaksas ir 911 939 EUR veic SIA «Viadukts». Darbi uzsākti maijā un tos plānots pabeigt novembrī. Būvdarbu ietvaros tiks nojaukts vecais tilts un tā vietā uzbūvēts jauns.
  • ceļa pārvadu Ikšķilē autoceļa A6 Rīga – Daugavpils – Krāslava – Baltkrievijas robeža 29,37 km, kur notiek pārvada atjaunošana. Arī šajā objektā būvdarbus veic SIA «Viadukts» un to izmaksas ir 336 928 EUR. Šajā objektā darbi uzsākti jūnija beigās un tos plānots pabeigt oktobrī.

Papildus tiltu objektiem ministrs kopā ar speciālistiem apmeklēja arī SIA «Lemminkainen Latvija» asfaltbetona rūpnīcu Garkalnes pagasta «Bicītēs», kur tikās ar uzņēmuma vadību.

Kopumā 2014. gadā būvdarbi notiks 11 tiltu objektos.

Tajā skaitā atjaunošanas un rekonstrukcijas darbi notiks 7 tiltu objektos, kuru kopējās izmaksas ir 3,6 milj. EUR.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu