Latvietei cietumsods par letālas avārijas izraisīšanu Lielbritānijā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas tiesa ceturtdien piesprieda reālu cietumsodu Latvijas valstspiederīgajai, kas, pie stūres lietojot divus mobilos telefonus, izraisīja autoavāriju, kurā bojā gāja jauns vīrietis, vēsta britu mediji.

Tiesa 31 gadu vecajai Marinai Usačevai piesprieda sešu gadu cietumsodu, tiesnesim norādot, ka apsūdzētā nevienu brīdi nav izrādījusi nožēlu par avārijas izraisīšanu un nodēvējot viņu par «sabiedrības mēri».

Usačeva iepriekš divas reizes sodīta par mobilā telefona lietošanu pie stūres.

Traģiskais negadījums notika Vīsbečas pilsētā pagājušā gada martā ap puspieciem pēcpusdienā, kad Usačeva ar savu automašīnu «Jaguar X-Type» ietriecās priekšā braucošās automašīnas «Peugeot 206» aizmugurē, nogalinot tās vadītāju, 27 gadus veco Suhdīpu Singhu Džohalu.

Policistiem notikumu vietā Usačeva apgalvoja, ka negadījuma brīdī nav izmantojusi telefonu, taču likumsargi konfiscēja abus sievietes mobilos telefonus.

Izmeklēšanā atklājās, ka pēdējās 20 minūtes pirms avārijas sieviete pa abiem telefoniem sūtījusi īsziņas un sarunājusies. Avārijas brīdī arī viņa braukusi ar ātrumu 112 km/h vietā, kur atļautais ātrums ir 90 km/h.

Aculiecinieki tiesā norādīja, ka Usačevas vadītais «jaguārs» pirms tam braucis ievērojami ātrāk, jo tas strauji bremzējis pamanītā fotoradara dēļ.

Usačeva tiesā atzina savu vainu bīstamā braukšanā, kas izraisījusi cilvēka nāvi.

Prokuratūra norādīja, ka sieviete izmeklētājiem melojusi, ka nav izmantojusi telefonu braukšanas laikā. Arī tad, kad policisti norādījuši uz mobilajos telefonos fiksētajiem zvanu un īsziņu sūtīšanas laikiem, Usačeva turpinājusi melot izmeklētājiem.

Tiesnesis Šons Enraits tiesā paziņoja, ka Usačeva nav izrādījusi nekādu nožēlu par letālās avārijas izraisīšanu.

«Pat ja jūs tajā brīdī nesūtījāt īsziņas, jūs lietojāt telefonu, un tas ir šīs sadursmes iemesls. Es neesmu saskatījis ne kripatu nožēlas. Mobilā telefona lietošana braukšanas laikā ir mūsu sabiedrības mēris,» norādīja tiesnesis.

Tiesa Usačevai piesprieda sešu gadu reālu cietumsodu, kā arī uz astoņiem gadiem aizliedza sēsties pie stūres.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu