CSDD radaru iepirkumā līdz šim nav pieteicies neviens pretendents (30)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izsludinātajā konkursā par fotoradaru iepirkumu līdz šim nav pieteicies neviens ražotājs, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» atzina CSDD direktora vietnieks Ģirts Rorbaks.

Vienlaikus vairāki uzņēmumi izrādījuši netiešu interesi. CSDD pārstāvji apmeklējuši dažādas starptautiskas izstādes, kur dibinājuši kontaktus ar ražotājiem un iespējamiem partneriem.

Rorbaks tomēr prognozēja, ka

līdz gada beigām fotoradari uz Latvijas ceļiem varētu parādīties.

Kā ziņots, CSDD līdz 18.septembrim pagarināja piedāvājumu iesniegšanas termiņu konkursam par 20 stacionāro fotoradaru piegādi. CSDD veica grozījumus konkursa nolikumā un piedāvājumu iesniegšanas termiņu pagarināja līdz 18.septembrim.

Iepriekš piedāvājumu iesniegšanas termiņš bija 19.augusts, taču tas tika pagarināts līdz 26.augustam.

Kā iepriekš skaidroja CSDD, tāpat kā jebkurā iepirkuma procedūrā, arī šajā vairāki iespējamie pretendenti par konkursu uzdevuši jautājumus, kā rezultātā CSDD konstatējusi nepieciešamību veikt precizējošus grozījumus konkursa nolikumā.

Tāpat iespējamie pretendenti iesnieguši vairākas sūdzības par konkursu. Saņemtās sūdzības no potenciālajiem pretendentiem saistītas ar prasībām, kas noteiktas tehniskajā specifikācijā, kā arī ar kvalifikācijas prasībām mērierīču piegādātājiem un uzstādītājiem.

«Stacionārie fotoradari tiek iegādāti ar izmantošanas perspektīvu līdz pat desmit gadiem, un galvenais mērķis ir uzlabot drošību uz Latvijas ceļiem. Tādēļ būtiski, lai mērierīces un tajās pielietotās tehnoloģijas ir inovatīvas un mūsdienīgas, nodrošinot iekārtu atbilstošu un efektīvu izmantošanu, samazina darbības traucējumu riskus un attaisno sevi ne tikai īstermiņā, bet arī ilgtermiņā,» uzsvēra CSDD.

CSDD arī atgādina, ka mērierīču piegāde ir daļa no kopējā fotoradaru projekta, kura ietvaros patlaban jau notiek elektroinstalāciju ierīkošanas darbi.

Iepirkums sastāv no divām daļām, proti, valsts plāno iegādāties 16 transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar Doplera principu un četras transportlīdzekļu ātruma kontroles stacionārās iekārtas ar lāzera skeneri.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu