No septembra mopēdu eksāmeni notiek arī ar CSDD braucamajiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš septembra sākuma visās Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļās, kurās notiek transportlīdzekļu vadītāju eksāmeni, mopēdu eksāmenu (AM kategorija) var kārtot arī ar CSDD braucamajiem, pavēstīja CSDD.

Mopēdi ir Daugavpils, Gulbenes, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Rēzeknes, Talsu, Valmieras un Ventspils nodaļās. Līdz šim mopēdi bija pieejami tikai Rīgā. Tāpat joprojām eksāmenu ir iespējams kārtot ar savu braucamo.

Lai uzlabotu satiksmes drošību, no šī gada sākuma papildināts eksāmens mopēda tiesību iegūšanai – līdztekus jau iepriekš esošajam teorijas eksāmenam ar 20 jautājumiem, topošajiem mopēdistiem jādemonstrē arī savas zināšanas par braucamā uzbūvi un jākārto vadīšanas eksāmens laukumā.

Mopēdu eksāmenu sezona ilgst no 1.aprīļa līdz 1.oktobrim, taču, ja ir labvēlīgi un atbilstoši laika apstākļi, periods var būt arī ilgāks. Kopumā Latvijā izsniegti gandrīz 14 tūkstoši mopēda vadītāju apliecības, no tām šogad AM kategorijas dokumentu ieguvuši 700 cilvēki.

Mopēds ir transportlīdzeklis, kura motora tilpums nepārsniedz 50 kubikcentimetrus un braukšanas ātrums nepārsniedz 45 kilometrus stundā. Mopēda vadīšanas apliecību var iegūt no 14 gadu vecuma.

Transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ir tiesības vadīt A, B, C1, D1, C vai D kategorijas transportlīdzekļus, atļauts vadīt arī mopēdus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu