Miera ielā sākusies veloakcija «Traki? Nē, mierīgi!» (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, kā arī rīt, 21.septembrī, Rīgā, Miera ielā notiek akcija «Traki? Nē, mierīgi!», kurā tiks uzstādīts reāla izmēra veloceliņa makets viena Miera ielas posma garumā, līdz ar to autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem šajā posmā. Rīgas domes pārstāve Ilze Dišlere informēja, ka pasākums notiek saistībā ar Eiropas Mobilitātes nedēļu un to organizē biedrība «Miera ielas Republika».

Veloceliņa makets sliesies pāri cilvēku galvām, radot iztēlotās velo draudzīgās vides uzmetumu pilsētvidē. Miera ielai ir bruģēts segums, līdz ar to velojoslas ieviešana ir apgrūtināta, tādēļ makets uzstādīts ar mērķi parādīt velojoslas priekšrocības un nepieciešamību arvien vairāk attīstīt veloinfrastruktūru galvaspilsētā.

Jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem

Kā informē Dišlere, akcijas dēļ autovadītājiem no šodienas līdz 26.septembrim jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem Miera ielas posmā starp namu Nr.9 un Nr.10, savukārt pasākuma laikā automašīnām aizliegts apstāties un stāvēt, kā arī šajā posmā būs ierobežota satiksme.

Tradicionāli Eiropas Mobilitātes nedēļa noslēdzas 22.septembrī, kad visā pasaulē iedzīvotāji aicināti piedalīties «Dienā bez auto». Arī Rīgas domes Satiksmes departaments aicina autovadītājus savas automašīnas atstāt mājas pagalmā un pārvietoties ar alternatīviem pārvietošanās līdzekļiem, piemēram, pārsēsties uz velosipēda vai izmantot ikdienas gaitās sabiedrisko transportu.

Paši Satiksmes departamenta darbinieki šajā dienā savās ikdienas gaitās izmantošot velosipēdus vai došoties ceļā kājām, apsekojot ielas, tiltus un velojoslas.

Eiropas mobilitātes nedēļa tradicionāli notiek no 16. līdz 22.septembrim un tajā piedalās vairāk nekā 40 valstis no visas pasaules. Eiropas mobilitātes nedēļas pasākumus Rīgā organizē Satiksmes departaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām, privātiem uzņēmējiem, veloaktīvistiem un citiem, kuriem ilgstpējīgas mobilitātes attīstība pilsētā nav vienaldzīga.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu