Iestājoties rudenim, policija aicina rūpēties par savu drošību uz ceļa (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sākoties gada tumšākajam un slapjākajam laikam, īpaši aktuāls kļūst jautājums par drošību uz ceļa, šajā laikā par to ļoti rūpīgi jādomā ne vien gājējiem, bet arī autovadītājiem un riteņbraucējiem, paziņojumā medijiem norāda Valsts policija.

Gājējiem ir jārūpējas par savu redzamību uz ceļa, savukārt autovadītājiem jāizvēlas atbilstošs braukšanas ātrums, lai nepietiekamības redzamības un slidena ceļa apstākļos laikus pamanītu «neredzamos gājējus» un izvairītos no iespējamās nelaimes.

Policija atgādina, ka no 12.septembra visiem gājējiem un velosipēdistiem, pārvietojoties nepietiekami apgaismotās vietās, obligāti jānēsā atstarojošas vestes vai apģērbs ar labi redzamiem gaismu atstarojošiem elementiem. Īpaši būtiski atcerēties, ka šādi jānodrošinās ne vien ārpus apdzīvotām vietām, bet arī apdzīvotās vietās un pilsētās, kur nav pietiekama apgaismojuma.

Tāpat gājējiem tiek atgādināts, ka, iestājoties krēslai un miglainam laikam, autovadītājiem var būt grūtības laicīgi pamanīt gājēju arī apgaismotās vietās, tādēļ būtiski ir vienmēr pašiem pārliecināties par to, ka automašīnas vadītājs ir Jūs pamanījis. Īpaši būtiski to ievērot šķērsojot brauktuves.

Savukārt autovadītājus aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem, kā arī rūpīgi izvērtēt savu braukšanas ātrumu un paradumus. «Atcerieties, ka atļautais braukšanas ātrums ne vienmēr ir arī drošs ātrums, īpaši sliktas redzamības un slapja, slidena ceļa apstākļos,» norāda policija.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu