Vēsturiskos spēkratus atbrīvos no tehniskās apskates veikšanas (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No periodiskās tehniskās apskates veikšanas turpmāk būs atbrīvoti transportlīdzekļi, kuri izgatavoti līdz 1944.gada 31.decembrim un kam ir piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss, to paredz Satiksmes ministrijas izstrādātie grozījumi noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati, kurus šodien apstiprināja valdība.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, vēsturiskie spēkrati ir tehnikas attīstības vēsturiskas vērtības ar paaugstinātu materiālo vērtību, jo tie ir atjaunoti vai pilnībā restaurēti, ieguldot tajos gan ievērojamus līdzekļus, gan milzīgu roku darbu.

Šādus vēsturiskos spēkratus ikdienā neizmanto, pamatā tie ir eksponāti vai arī tiek lietoti dažas reizes gadā vēsturisko spēkratu salidojumos vai citos specifiskos pasākumos. Šo transportlīdzekļu pārbaude ar mūsdienīgām diagnostikas iekārtām dažkārt esot ne tikai neiespējama, bet pat nav vēlama, jo var bojāt to konstrukciju.

Pašlaik Valsts nozīmes transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā ir reģistrēti 58 transportlīdzekļi, kurus skar šis atbrīvojums.

Grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas «Latvijas Vēstnesī».

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu