Ar jaunajiem radariem ātruma pārkāpējus pēc sejas nemeklēs (96)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc jauno fotoradaru uzstādīšanas uz ceļiem policija nemeklēs ātruma pārkāpējus pēc sejas, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» norādīja Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs, jautāts par jauno ierīču tehniskajām iespējām.

Viņš skaidroja, ka nav mainījusies tiesiskā bāze, kā tiek piespriests sods par pārkāpumiem, kas fiksēti ar tehniskām ierīcēm.

«Tas nozīmē, ka sods sākotnēji tiek piespriests automašīnas turētājam, īpašniekam. Ja viņš vēlas informēt, kurš automašīnu vadīja, viņš iesniedz ticamos pierādījumus. Valsts policijas pienākums nav pārbaudīt vai meklēt pēc sejas, kurš ir bijis autovadītājs,» teica Velšs.

Policijas pārstāvis atzina, ka, kopš šī kārtība stājās spēkā, nav neviena iesnieguma, kad īpašnieki būtu norādījuši vadītāju.

«Ja sods tiek samaksāts, vadītājs nesaņem soda punktus, bet, ja tiek norādīts konkrēts pārkāpējs, tad mēs formējam administratīvo protokolu un cilvēks arī saņem soda punktus. To laikam pārkāpēji nevēlas,» iemeslu minēja Velšs.

Viņš teica, ka ātrums ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc ir notiek avārijas gan ar cietušajiem, gan ar bojāgājušajiem, «to mēs redzam kā tendenci arī šajā gadā». Stacionārā fotoradara mērķis ir piespiest samazināt ātrumu bīstamajās vietās.

Jau ziņots, ka pirmie 16 jaunie fotoradari uz Latvijas ceļiem tiks piegādāti no Nīderlandes uzņēmuma «Gatso», piegādi veiks uzņēmums «Reck». Uzņēmumam «Reck» fotoradaru darbības uzturēšana būs jānodrošina vēl piecus gadus pēc to nodošanas ekspluatācijā. Iepirkuma līgumcena ir 896 786,88 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Lēmumu par līdzekļu piešķiršanu no Ceļu satiksmes drošības direkcijas peļņas dividendēm stacionāro fotoradaru iegādei šā gada vasarā pieņēma Ministru kabinets.

Plānots, ka pirmie stacionārie fotoradari tiks uzstādīti vietās, par kurām jau iepriekš veikta padziļināta analīze un kuras atbilstoši tehniski iekārtotas.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu