Brīdina par iespējamu apledojumu uz ceļiem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz ar ziemas tuvošanos VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un piemērot braukšanas ieradumus laika apstākļiem. Gaisa temperatūra nereti pazeminās zem nulles, kas sausā laikā tas nerada būtiskus satiksmes traucējumus, tomēr atsevišķos gadījumos ceļi var apledot. Īpaši bīstams un grūti pamanāms ir tā saucamais melnais ledus, kas izveidojas, slapjai brauktuvei sasalstot.

LVC aicina autovadītājus pievērst uzmanību automašīnu riepu stāvoklim un gaismu regulējumam, savukārt gājējus parūpēties par savu un satiksmes drošību, velkot apģērbu ar labi saskatāmiem gaismu atstarojošiem elementiem vai lietojot atstarotājus.

Sākot ar 1.novembri, valsts autoceļu uzturēšana tiks veikta atbilstoši ziemas apstākļiem.

Īpaša uzmanība būs pievērsta savlaicīgai ceļu attīrīšanai no sniega un apledojuma apstrādei. Šobrīd ceļu uzturētāji veic pēdējos sagatavošanās darbus ziemas sezonai, tostarp greiderē grants ceļus, kā arī pārbauda tehniku, lai tā būtu gatava veikt darbu diennakts režīmā.

Tikmēr remontdarbu sezona valsts autoceļu tīklā tuvojas nobeigumam. Šajā sezonā LVC Autoceļu kompetences centra Ceļu laboratorija kopumā veikusi vairāk nekā 11 000 pārbaudes viskozo un šķidro bitumenu, minerālmateriālu, karstā asfaltbetona maisījuma, izurbto asfaltbetona paraugu un bitumena emulsijas testēšanā.

Būvobjektos seguma līdzenums noteikts vairāk nekā 400 kimoletru, bet virsmas saķere – 270 kilometru ceļa. Virsmas raupjums kopumā mērīts 20 reizes, bet ceļa horizontālo apzīmējumu atbilstība – 210 reizes. Ar grunts penetrācijas radaru segas biezums noteikts 20 joslas kilometros, bet mērījumi ceļu tīklā kopumā veikti vairāk nekā 4800 kilometros.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu