Vēl vismaz piecus gadus Rumbulā būs zema gājēju drošība un slikts apgaismojums (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

TVNET lasītājs sūdzas, ka Maskavas ielā pie autobusu pieturas «Rumbula» virzienā uz centra pusi esot slikts apgaismojums un nav gājēju pārejas, tādējādi cilvēkiem jāskrien pāri četrām intensīvas satiksmes joslām, lai tiktu uz autobusu pieturu vai darbu. Tomēr ar šo problēmu rīdziniekiem būs jāsadzīvo vismaz vēl tuvākos piecus gadus.

Gājēju pārejas tuvāko gadu laikā nebūs

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dišlere TVNET skaidro, ka gājēju pārejas tiek projektētas pēc valsts standarta prasībām.

«Maskavas ielā, kur ir divas braukšanas joslas, katrā var būvēt tikai ar luksoforu aprīkotu regulējamu gājēju pāreju vai divlīmeņu gājēju pāreju,» skaidro Dišlere.

Cilvēki cenšas šķērsot Maskavas ielu
Cilvēki cenšas šķērsot Maskavas ielu Foto: TVNET lasītājs

Maskavas iela ir autoceļa «Rīga-Daugavpils» ievads pilsētā, tāpēc Rīgas domes Satiksmes departaments Maskavas ielas šķērsošanu nākotnē plāno organizēt pa divlīmeņu gājēju pāreju jeb gaisa pārvadu.

Šādi projekti tiks īstenoti līdz 2030. gadam, atklāj Satiksmes departamenta pārstāve. Tomēr ne tuvāko piecu gadu laikā. Par vērienīgā plāna izmaksām viņa pagaidām atturas runāt.

Cilvēki šķērso Maskavas ielu
Cilvēki šķērso Maskavas ielu Foto: TVNET lasītājs

«Analizējot Ceļu policijas datu bāzes informāciju par reģistrētajiem ceļu satiksmes negadījumiem, secinām, ka šajā Maskavas ielas posmā laikā no 2011. gada 1. janvāra līdz 2014. gada 1. septembrim nav reģistrēts neviens Ceļu satiksmes negadījums ar gājējiem.

Tādējādi statistika neliecina par bīstamību gājējiem minētajā Maskavas ielas posmā,»

akcentē Dišlere, noraidot lasītāja uzskatus par bīstamību konkrētajā Maskavas ielas posmā.

Bet viņa atzīst, ka personas, kas šo ceļu šķērso, ir mazaizsargātas. Tāpēc ir saskatāma nepieciešamība nodrošināt drošu ceļa šķērsošanu līdz pieturai, kas arī veicinātu sabiedriskā transporta izmantošanu.

Savukārt Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins piekrīt TVNET lasītāja teiktajam par bīstamību šajā ceļa posmā, to šķērsojot. Viņš aicina cilvēkiem būt divkārši uzmanīgiem, ejot pāri šai ielai konkrētajā vietā, un dienas tumšajā laikā valkāt atstarojošās vestes.

Plāno pagarināt tramvaja līniju līdz Dārziņiem

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve piebilst, ka līdz 2030. gadam ir plāns pagarināt tramvaja līniju līdz Rīgas mikrorajonam Dārziņi. Tomēr «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis par tramvaja līnijas pagarinājumu un izbūvi runā izvairīgi. Tā esot nākotnes vīzija, kas tuvāko gadu laikā noteikti netiks īstenota.

Nav zināms, kad uzlabos apgaismojumu Maskavas ielā

Rīgas pašvaldības aģentūras uzņēmuma «Rīgas gaisma» tehniskais direktors Edmunds Krēsle TVNET skaidro, ka Maskavas ielā Rumbulas pusē neesot ideāls apgaismojums un tā uzlabojumi ir nepieciešami. Tomēr uzlabojumi konkrētajā vietā nenotiek, jo trūkstot finansējuma. Šobrīd «Rīgas gaismai» prioritāte ir apgaismot tās Rīgas vietas, kur apgaismojuma vispār nav.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu