CSDD šodien sāks «tumšo gājēju» glābšanas misiju (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai uzlabotu dramatisko situāciju un skaidrotu iedzīvotājiem atstarojošo vestu vai atstarojošo elementu izmantošanas nozīmi diennakts tumšajā laikā, Ceļu satiksmes un drošības direkcija (CSDD) šodien sāk satiksmes drošības kampaņu un «tumšo gājēju» glābšanas misiju «Redzams = Dzīvs!», informēja direkcijā.

Vienlaikus sadarbībā ar biedrību «Latvijas Samariešu apvienība» tiks sākta atstarojošo jeb «gaismas vestu» masveida izdale Latvijas mazturīgajiem iedzīvotājiem.

Ceļu satiksmes drošības kampaņas un glābšanas misijas atklāšana un «gaismas vestu» izdales reida pasākums notiks šodien plkst.16 pie CSDD Rīgas nodaļas galvenās ieejas.

Kampaņu organizē CSDD, Satiksmes ministrija un Valsts policija, atbalsta - apdrošināšanas sabiedrība «Ergo». Kampaņa tiek finansēta no OCTA līdzekļiem.

Kā informē CSDD, šī gada pirmajos deviņos mēnešos dažādos ceļu satiksmes negadījumos ievainoti 639, savukārt bojā gājuši 43 gājēji, kas ir par 19% vairāk nekā pērn šajā periodā. Īpaši traģiski ir rudens mēneši - septembris un oktobris -, kad uz Latvijas ceļiem dzīvības zaudējuši jau 11, bet dažādus ievainojumus guvuši 128 gājēji, liecina direkcijas un Valsts policijas apkopotā informācija.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu