Ieslodzītie Latvijas gājēju drošībai uzšuvuši 500 atstarojošās vestes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) aicinājumam iesaistīties «tumšo gājēju glābšanas misijā» atsaukušies specapģērbu ražošanas uzņēmuma «SRC Brasa» darbinieki - Iļģuciema un Brasas cietumu ieslodzītie.

Kā informēja direkcijā, kampaņas «Redzams, tātad dzīvs» vajadzībām ieslodzītie uzšuvuši 500 gaismu atstarojošas vestes. Īpašo dāvinājumu šodien Iļģuciema sieviešu cietumā saņēma CSDD un Valsts policijas pārstāvji.

Atstarojošās vestes kampaņas partneris «Latvijas Samariešu apvienība» izdalīs mazturīgajiem iedzīvotājiem

un nejauši uz ceļa sastaptiem «tumšajiem» gājējiem Latvijas reģionos.

CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš norāda, ka šādas privātās iniciatīvas ir nozīmīgs priekšnosacījums, lai paaugstinātu satiksmes drošības kampaņu efektivitāti un mainītu sabiedrības domāšanu. Viņš aicina ikvienu sekot šim piemēram, palīdzot rūpēties par to, lai ikdienā «mēs paši un mūsu līdzcilvēki tumsā būtu redzami».

Ikdienā uzņēmums «SRC Brasa» galvenokārt ražo augstas kvalitātes militāros formas tērpus Latvijas armijas un citu valstu bruņotajiem spēkiem. «Mūsu pamatdarbs ir izgatavot apģērbu, kas atsevišķās situācijas var glābt cilvēku dzīvības. Redzot traģisko situāciju, kad katru dienu uz Latvijas ceļiem cieš kāds gājējs, mums šķita pašsaprotami likt lietā savu pieredzi atstarojošo apģērbu izstrādē un nodrošināt papildu aizsardzības līdzekļus, tādējādi palīdzot arvien vairāk cilvēku ikdienas gaitas uz Latvijas ceļiem padarīt drošākas. Gada tumšākajā periodā arī gājējiem nepieciešams spectērps gluži kā karavīriem, tikai tā vietā, lai maskētos un saplūstu ar apkārtni, jādomā, kā būt pēc iespējas labāk pamanāmiem,» skaidro «SRC Brasa» valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis.

Šogad uz Latvijas ceļiem bojā gājuši jau 54 gājēji, savukārt 750 ievainoti.

«SRC Brasa» apgrozījums pērn sasniedza 1,75 miljonus eiro, bet peļņa bija 288 108 eiro. Uzņēmums pieder Ingum Pļaviņam, un tas dibināts 2006.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu