Atcelts mikriņu reiss, cilvēki normāli netiek mājās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

TVNET lasītājs Artūrs ir neapmierināts ar Rīgas domes pārraudzītās pilnsabiedrības «Rīgas Mikroautobusu satiksme» sniegtajiem pakalpojumiem. 212. mikroautobusa maršruts ir likvidēts, bet 200. un 224. nekursē pa dienas vidu un pēc 19:00 vakarā, tāpēc ir apgrūtināta nokļūšana darbā un mājās.

«Kamēr konkursā nebija uzvarējuši «savējie», mikriņi brauca normāli. Gada laikā visa sistēma ir sačakarēta, maršruti likvidēti, pēc saraksta un grafika nebrauc, biļetes neizsniedz. Nez vai Eiropā kam tādam būtu jānotiek,» uzskata Artūrs.

212. maršruta mikroautobusi kursēja no Pļavniekiem uz Katedrāli. Savukārt 200. un 224. izbrauc no Stacijas laukuma uz ved pasažierus uz Vecdaugavu un Mangaļsalu.

Artūrs norāda, ka mikroautobusu skaits zibenīgi pieauga pirms vēlēšanām. Viņu tas patīkami pārsteidza, ja neskaita vienu neērtību, ka nemitīgi tajos reklamēja Rīgas mēru Nilu Ušakovu un viņa partiju. Savukārt drīz pēc vēlēšanām mikriņi pārstāja kursēt pilnībā.

«212. maršruts slēgts no 23.oktobra. Rīgas Mikroautobusu Satiksme iesniedza Rīgas domes Komercpārvadājumu licencēšanas komisijā priekšlikumu šo maršrutu slēgt mazās pasažieru plūsmas dēļ. Šajā maršrutā vidējais pasažieru skaits 4-5 pasažieri, tikai pāris reisos no rīta pasažieru skaits retu reizi sasniedza 16-18 pasažieru. Pa dienu un pēcpusdienā pasažieri izvēlējās citus maršrutus un mikroautobusi bieži kursēja ar 0-3 pasažieriem,» skaidro Rīgas Mikroautobusu satiksmes pārstāve Lāsma Zemīte.

«Kā Eiropas kultūras galvaspilsētā iepirkumu konkursā var uzvarēt uzņēmums, kas būtībā neko nevar piedāvāt? Cik var nekaunīgi raust savās kabatās? Un kā tā var būt, ka 200. un 224. mikroautobusu reisu skaitu katastrofāli samazina? 200. maršruta mikriņi nekursē plkst. 16-19, 224. no 7.30 līdz 15.40 un pēc 18:44. Ko tas nozīmē? Ar ko lai braucu uz darbu? Ar ko mājās? Sen jau vajadzēja apvienot šos divus maršrutus!» pauž Artūrs.

Mikroautobusu parks izvērtējis cilvēku plūsmu 200. un 224. mikroautobusu maršrutā un secina, ka 224. maršrutā stabila cilvēku plūsma ir tikai no rīta, braucot uz centru, un vakarā no centra uz Mangaļsalu. Šā iemesla dēļ tika piedāvāts un pieņemts lēmums ieviest izmaiņas šajos maršrutos.

Tomēr, ievērojot pasažieru priekšlikumus, Rīgas Mikroautobusu Satiksme ir sagatavojusi grozījumus 224. maršrutā, lai nodrošinātu minibusus reizi stundā arī pa dienas vidu un vēlāk vakarā. Rīgas Mikroautobusu Satiksme šos grozījumus ir iesniegusi izskatīšanai un gaida atbildi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu