Šorīt atsevišķos ceļa posmos braukšana apgrūtināta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no lvceli.lv

Šorīt Latvijā atsevišķos ceļa posmos braukšana ir apgrūtināta, liecina ceļu uzturētāja «Latvijas valsts ceļi» (LVC) informācija.

LVC informē, ka šorīt Kurzemē vietām nedaudz snieg. Gaisa temperatūra no mīnus 5 grādiem līdz pluss 1 grādam. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, šodien vietām iespējami nelieli nokrišņi slapja sniega un lietus veidā, kas veicinās autoceļu apledošanu.

Šorīt kopumā braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem tiek vērtēti kā apmierinoši.

Braukšana ir apgrūtināta Rīgas apkārtnē uz apvedceļa Salaspils - Babīte, kur uz brauktuvēm veidojas apledojums. brauktuves apledo arī Ventspils virzienā ceļa posmā Rīga - Kūdra, bet posmā Talsi - Usma brauktuves ir sniegotas.

Vietām nedaudz sniegotas ir arī brauktuves Liepājas virzienā ceļa posmā Annenieki - Saldu.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu Rīgas, Alūksnes, Dobeles, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu un Tukuma apkaimēs.

LVC veic brauktuves pretapledojuma apstrādi ceļu slidenajos posmos. Uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas kopumā 39 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētājs arī atgādina, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu