Policija apstiprina, ka Genesis radariem nav CE marķējuma

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: isos.lv

Pēdējā laikā ir aktualizējies jautājums par to, vai Valsts policija transportlīdzekļu ātruma kontrolei izmanto radarus, kuriem nav atbilstošas dokumentācijas.

6.novembrī portālā iSOS.lv tika publicēts raksts «Transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontrolei policija izmanto neatbilstošus radarus Genesis». Rakstā tā autors norādīja, ka VAS Elektroniskie sakari interneta mājaslapā redzams, ka atbilstoši ir tikai Iskra un Stalker radari (26.04.2012. tabulā vēl atradās arī Genesis radari). Tāpat tika norādīts, ka šie radari nav atbilstoši saskaņā ar likumu «Par atbilstības novērtēšanu» un uz tā pamata izdotajiem Ministru kabineta noteikumiem. Proti, Ministru kabineta noteikumu Nr. 673 «Noteikumi par metroloģiskajām prasībām mērīšanas līdzekļiem» 3. punkts nosaka: «Ievietot tirgū un nodot lietošanā var tikai tādus mērīšanas līdzekļus un to papildu ierīces, kas atbilst šo noteikumu prasībām, kā arī normatīvajiem aktiem par metroloģiskajām prasībām konkrētam mērīšanas līdzeklim un normatīvajiem aktiem par elektromagnētisko saderību, ja mērīšanas līdzekļiem un to papildu ierīcēm veikta atbilstības novērtēšana (II nodaļa) un tie marķēti ar CE marķējumu un papildmarķējumu (III nodaļa)».

Transportlīdzekļu braukšanas ātruma kontrolei policija izmanto neatbilstošus radarus Genesis

Šobrīd policija ir atzinusi, ka Genesis radariem nav CE marķējuma, un tiekot domāts, kā rīkoties. To policijā apstiprināja gan portālam TVNET, gan TV3 raidījumam Bez Tabu (25.11.2014.). Valsts policijas Nodrošinājuma pārvaldes priekšnieks Dainis Urlovskis raidījumam atklājis, ka CE uzlīmju nav, fakts ir konstatēts un šobrīd tiek darīts nepieciešamais, lai šīs uzlīmes iegūtu. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, kas izvērtē CE marķējuma nepieciešamību, norāda, ka tam uz radariem ir jābūt un

Valsts policijai ir uzdots līdz 14.decembrim šīs nepilnības sakārtot.

Valsts policija sīkākus skaidrojumus Genesis radaru un CE marķējuma sakarā sola sniegt nākamās nedēļas sākumā.

Kas attiecas uz VAS Elektroniskie sakari, tad par to policija ir paziņojusi, ka ir saņemta atļauja lietot Genesis radarus līdz 15.12.2014., kamēr tiekot veiktas pārbaudes. Katrā ziņā pat tad, ja VAS Elektroniskie sakari pagarinās atļauju vai atkal iekļaus Genesis radarus sarakstā,

tos nedrīkst lietot līdz brīdim, kad tiem būs CE marķējums.

ESD tabula

Šādi izskatās CE marķējums uz Stalker Dual radariem
Šādi izskatās CE marķējums uz Stalker Dual radariem Foto: isos.lv

Šis jautājums tika aktualizēts pēc Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā 08.09.2014. publicētā paziņojuma par iepirkuma procedūras rezultātiem iepirkumā «Vieglo automobiļu un motociklu iegāde Valsts policijas vajadzībām», kur par EUR 1 939 569,85 SIA «Auto Blitz» piegādās automašīnas, bet SIA «KS14» motociklus. 14.09.2014. tika noslēgts līgums starp Valsts policiju un SIA «Auto Blitz» par 38 vieglo automobiļu piegādi. 29.10.2014. tika noslēgts līgums starp Valsts policiju un SIA «KS14» par 20 motociklu piegādi. Automašīnas saskaņā ar līgumu jāpiegādā līdz 19.12.2014., bet līgumā par motocikliem - 3 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas dienas. Abu uzņēmumu vadītāji autoram apstiprināja, ka sadarbības partneris transportlīdzekļus jau sācis aprīkot ar Genesis radariem.

VAS Elektroniskie sakari interneta mājaslapa

Paziņojums par iepirkuma procedūras rezultātiem

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu