Policija: avārijā iesaistītais kravas auto, iespējams, iebrauca autobusa joslā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Traģiskajā avārijā Rīgā, kur bojā gāja viens cilvēks, bet 11 cilvēki cieta, iesaistītā smagā automašīna, iespējams, iebraukusi joslā, pa kuru pārvietojies «Rīgas Satiksmes» autobuss, intervijā LNT teica Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš paskaidroja, ka tā ir sākotnējā informācija - tā arī liecina, ka kravas automašīnas vadītājs daļēji iebraucis pretējā braukšanas joslā, izraisot frontālu sadursmi ar maršruta autobusu. Lai noskaidrotu precīzus avārijas iemeslus, policija veiks vairākas ekspertīzes, "arī par to, vai kravas automašīnas vadītājs ievērojis atļauto braukšanas ātrumu, kā arī citus noteikumus,» sacīja Krapsis.

Autobusa ātrums bijis 35 kilometri stundā,

bet aculiecinieki stāstījuši, ka kravas automašīna iebraukusi pretējā braukšanas joslā, Latvijas Televīzijā šorīt sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs. Mērs atzina, ka uzņēmuma «Rīgas satiksme» autobusa šoferis negadījumā cietis ļoti smagi, pašvaldība sola viņam palīdzību.

Jau ziņots, ka trešdienas vakarā Kleistu ielā, Rīgā, 36.maršruta autobuss sadūries ar baļķvedēju. Kopā cieta 11 cilvēki, bet smagās automašīnas šoferis gāja bojā.

«Rīgas Satiksmes» (RS) pārstāvis Viktors Zaķis sacīja, ka baļķvedēja vadītājs gājis bojā notikuma vietā, bet autobusa vadītājs esot smagi cietis un glābējiem grūti nācās viņu dabūt laukā no autobusa. Cietuši esot arī vairāki autobusa pasažieri, teica Zaķis.

Foto: Valsts policija

Pēc avārijas Bolderājā Austrumu slimnīcā nogādāti trīs pacienti

Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) vakar pēc avārijas Bolderājā tika nogādāti 3 pacienti, informēja RAKUS preses sekretāre Inguna Potetinova.

Divi no pacientiem ir ar dažāda smaguma politraumām, tostarp ekstremitāšu lūzumiem un dažādām brūcēm, pašlaik ārstējas Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā un viens cietušais ievietots Neiroķirurģijas nodaļā ar multipliem ķermeņa sasitumiem un kakla skriemeļa lūzumu, pavēstīja Potetinova.

Ārsti visu cietušo stāvokli raksturo kā vidēji smagu, bet stabilu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša pastāstīja, ka kopumā

deviņi negadījumā cietušie nogādāti slimnīcās.

Cilvēki guvuši dažādas traumas. Viens vīrietis ir guvis politraumu, citiem cietušajiem ir vidēji smagas un vieglas traumas. Mediķi konstatējuši galvas traumas, smadzeņu satricinājumu, sasitumus, rokas lūzumu, kājas traumu.

Divi avārijā cietušie atteikušies no došanās uz ārstniecības iestādi. Viens no šiem cietušajiem ir sešgadīgs puika, kurš guvis sasitumus. Par viņu rūpēsies vecāki. No mediķu palīdzības atteikusies arī kāda sieviete.

Satiksmes negadījuma vietā Kleistu ielā pie Jaunajiem Bolderājas kapiem bija bloķēta satiksme abos virzienos, tāpēc autovadītāji bija maicināti izvēlēties citu braukšanas maršrutu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu