Ielās vērojami pirmssvētku sastrēgumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ziemassvētki nāk ne tikai ar pacilātu, svinīgu noskaņojumu, bet arī raizēm par dāvanām, ko likt zem eglītes, ēdamlietām, ko likt uz galda un sastrēgumiem. Līdz Ziemassvētku vakaram atlikušas vien divas dienas, tādēļ autobraucējiem ir jārēķinās, ka satiksme ir nedaudz intensīvāka kā parasti, kustības ātrums lēnāks un ceļā pavadāmais laiks ilgāks. Īpaši uzmanīgi jābrauc pārpildītajās stāvvietās.

Autobraucējiem jābūt divtik uzmanīgiem lielveikalu stāvvietās,

jo tajās pirms svētkiem krietni palielinās automobiļu skaits un līdz ar to aug arī risks iekļūt negadījumā.

«Balticmaps» aktuālā satiksmes informācija liecina, ka piemdien ap plkst.18 ievērojami ilgāks laiks nekā parasti nepieciešams, lai izbrauktu Vienības gatvi pirms Kārļa Ulmaņa gatves, sastrēgums izveidojies arī Kalpaka bulvārī, Lubānas ielā uz Slāvu apli un braucot no Slāvu pārvada taisni, Eksporta ielā virzienā uz centru, Bauskas ielā no Koku ielas līdz Viesītes ielai, tāpat arī Matīsa ielā virzienā uz Krišjāņa Barona ielu. Šajos ielu posmos jārēķinās ar vismaz 10 minūtēm sastrēgumā.

Satiksme pār Daugavas tiltiem pagaidām ir puslīdz normāla.

Šo problēmu pirms vairākām dienām aktualizēja arī Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB). LTAB norāda, ka pēdējos gados pirmssvētku laikā vērojama tendence augt negadījumu skaitam stāvlaukumos pie lielveikaliem.

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta satiksmes organizācijas nodaļas statistikas, 2012.gadā aptuveni 15% no Rīgā reģistrētajiem ceļu satiksmes negadījumiem notika tieši lielveikalu autostāvvietās. LTAB statistika tikmēr apliecina apgalvojumu, ka manevrēšana stāvvietās ir jo bīstamāka pirmssvētku dienās.

Salīdzinājumam, 2013.gada 19. - 23. decembrī tika izraisīti 272 satiksmes negadījumi, bet 24. – 26. decembrī - 145 negadījumi. Savukārt 29. - 31. decembrī negadījumu skaits sasniedza 203, turpretī 2014.gada 1. – 3. janvārī – 150.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu