Melnā diena uz lielceļiem. Avarē pat glābēju auto; divi bojāgājušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Steidzoties palīgā grāvī ieslīdējušiem autovadītājiem, ugunsdzēsēju mašīna saslīdēja un uzgāzās virsū pretī braucošajam vieglajam auto. Tā vadītājs un līdzbraucējs gāja bojā notikuma vietā. Otrs pasažieris un cietušie glābēji nogādāti slimnīcā. Pēc notikušā viņi ir šoka stāvoklī.

Opelim uzgāzusies ugunsdzēsēju mašīna ir pirmā, kas redzama Rīgas – Daugavpils šosejas 44. kilometrā. Apkārt darbojas glābšanas dienesta vīri, gatavojot mašīnu pacelšanai. Tieši šī sadursme radījusi garumgaro automašīnu sastrēgumu. Septiņos no rīta ceļš bijis viens vienīgs ledus, apgalvo zobārste Iveta, kura grāvī ieslīdēja vispirms.

Iveta: - Pilnīgi nevaldāma tā mašīna, ieslīdēju grāvī, izlīdu caur bagāžnieku.

Tūlīt pēc tam grāvī ieslīdēja mazda, un pēc brīža – smagais kravas furgons. Šurp devās Ivetas izsauktie policisti un ugunsdzēsēji. Diemžēl melnākais tikai sekoja – sasniedzis avārijas vietu, glābēju auto nāvējoši traumēja pretī braucošo.

Normunds Krapsis, VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks: - Ir frontāla sadursme, glābēju auto uzgāzās opelim, un divi miruši, trīs slimnīcā, Opel pasažieris un divi glābēji.

Iveta: - Nebrauca ātri, sāka šūpoties un uzgāzās...

Mareks Silovs, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks: - Autovadītājs ir šoka stāvoklī, otram aizdomas par lūzumu, pie viņiem jau ir mūsu psihologi.

Visi negadījumā iesaistītie apgalvo, ka ceļš bija viens vienīgs ledus

Iveta, cietusī: - Uz ceļa nevarēja nostāvēt, mani veda uz ātrās palīdzības mašīnu, mēs abas ar feldšerīti slidojām.

Krapsis: - Tur nav ko skaidrot, tas ledus ir bijis, jautājums ir par ceļa uzturētāju rīcību.

Iveta: - Ceļinieki vainīgi. Es taču te braucu regulāri, tik slikti, kā šogad kaisa, nekad nav bijis.

Avarējušā opeļa bagāžniekā redzams gaismas elements ar burtu M. Tā bijusi mācību mašīna, kurā topošie autobraucēji apguva braukšanas iemaņas pa Latvijas ceļiem.

Brīdinām, ka sižetā ir nepatīkami skati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu