CSDP lems par aktīvāku rīcību ceļu satiksmes drošības uzlabošanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien notiks Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēde, kuras laikā uzklausīs atbildīgo institūciju ziņojumus par situāciju ceļu satiksmes drošībā ziemas periodā, kā arī notiks konkrētu priekšlikumu apspriešana tās uzlabošanai, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes sasaukšanu iniciēja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) un iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V), jo situācija ceļu satiksmes drošībā šī gada sākumā ir traģiska. Salīdzinot ar 2014.gada janvāri, ievērojami pieaudzis bojā gājušo skaits gan autobraucēju, gan mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku - kājāmgājēju un riteņbraucēju - vidū. Tāpat būtisku kritiku sabiedrībā un plašsaziņas līdzekļos izpelnījās autoceļu uzturēšana ziemas periodā, skaidro ministrijā.

Padomes sēdē atbildīgās institūcijas par autoceļu uzturēšanu - VAS «Latvijas Autoceļu uzturētājs» (LAU) un VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) - sniegs informāciju un analīzi par ceļu esošo uzturēšanu ziemas sezonā, kā arī turpmāk veicamo, lai operatīvi nodrošinātu valsts autoceļu uzkopšanu ziemas sezonā.

Savukārt VAS «Ceļu satiksmes direkcija» (CSDD) sniegs priekšlikumus, kuri saistīti ar transportlīdzekļu vadītāju apmācības procesa uzlabošanu, tostarp vadīšanas iemaņu pārbaudi slidena ceļa apstākļos, naktī. Padomes dalībnieki tiks informēti par rezultātiem, ko sniedz bezmaksas ziemas drošas braukšanas konsultācijas CSDD Biķernieku trasē, kā arī turpmāk plānotās aktivitātes, lai uzlabotu autovadītāju apmācību, vadot transporta līdzekļus sarežģītos braukšanas apstākļos.

Vienlaikus, uzklausot gan Valsts policijas, gan ceļu satiksmes drošības speciālistu sniegtos ziņojumus, padome vērtēs sagatavotos priekšlikumus naudas sodu palielināšanai par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, kā arī satiksmes dalībnieku atbildības palielināšanu par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu.

CSDP priekšsēdētājs ir satiksmes ministrs, padomes priekšsēdētāja vietnieks - iekšlietu ministrs. Sēdē piedalīsies pārstāvji no Satiksmes, Iekšlietu, Finanšu, Izglītības un zinātnes, Veselības ministrijām, VAS «Ceļu satiksmes direkcija», VAS «Latvijas Valsts ceļi», VAS «Latvijas Autoceļu uzturētājs», Valsts policijas, kā arī nevalstiskajām organizācijām un citām institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu