«Waze» lietotājiem ir iespēja brīdināt par ceļu apledojumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aplikācijas «Waze» lietotājiem ir iespēja publicēt brīdinājumu gadījumos, kad viņi fiksē apledojumu uz ceļiem, informē VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Sadaļā «Hazard» ir iespējams izvēlēties attiecīgo brīdinājuma veidu un tādējādi brīdināt arī citus autobraucējus par sarežģītiem braukšanas apstākļiem. Jo vairāk autovadītāju izmantos šo iespēju, jo precīzāk un savlaicīgāk informēti par ceļu stāvokli konkrētajā laikā būs pārējie aplikācijas lietotāji, skaidro uzņēmumā.

LVC uzskata, ka tieši autovadītāji ir tie, kas pirmie saskaras ar visām aktualitātēm uz ceļa, arī autoceļu apledojumu visbiežāk viņi konstatē pirmie.

Ņemot vērā to, ka Latvijā ir otrais lielākais «Waze» lietotāju skaits,

šīs aplikācijas dati esot visai precīzi, jo līdzdarbojas pietiekoši liels cilvēku skaits, kas sniedz informāciju.

Vairāk nekā 100 000 autovadītāju ikdienā izmanto šo aplikāciju.

Arī LVC savu informāciju par braukšanas apstākļiem uz valsts galvenajiem autoceļiem izvieto aplikācijā «Waze». Posmi, kuros braukšanas apstākļi ziemas periodā ir apgrūtināti, kartē mājaslapā «www.lvceli.lv» tiek atzīmēti ar zilo krāsu, šie paši posmi ir redzami aplikācijas «Waze» lietotājiem, kur tiek atzīmēts attiecīgo posmu sākums un beigas.

Informācija braukšanas apstākļu kartē tiek atjaunota reizi divās stundās, to dara VAS «Latvijas Autoceļu uzturētājs» (LAU) speciālisti, kuri apseko ceļu tīklu. Turpat LVC mājaslapā autovadītāji var apskatīties attēlus no fotokamerām, kas ir uzstādītas vairāk nekā 50 vietās gar valsts galvenajiem ceļiem. Fotoattēli tiek atjaunoti katras 15 minūtes, un tajos var redzēt faktisko ceļa stāvokli.

LVC skaidro, ka mainīgajos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra svārstās, uz ceļiem var veidoties apledojums un tā sauktais melnais ledus, kas ir grūti pamanāms.

Kā ziņots, sadarbību ar reāllaika pūļpakalpojuma navigācijas lietotni «Waze» LVC sāka pērn rudenī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu