Trolejbuss, kas notrieca māti un meitu, brauca pie sarkanā luksofora signāla

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trolejbusa vadītāja, kura Rīgā, Čaka iela, nāvējoši traumēja māti ar meitu, brauca pie sarkanā luksofora signāla, pavēstīja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins. Valsts policija izsaka pateicību ikvienam aculieciniekam, kurš sniedza liecības, palīdzot izmeklēšanā.

Viņš paskaidroja, ka Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu un šonedēļ nodevusi prokuratūrai krimināllietu par ceļu satiksmes negadījumu Čaka ielā, kurā gāja bojā māte un meita. Veiktas nepieciešamās ekspertīzes un pārbaudes. Izmeklēšanā noskaidrots, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas dažādas ekspertīzes, lai noskaidrotu transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, kā arī iespējamu transportlīdzekļa vadīšanu apreibinošu vielu ietekmē. Tāpat izmeklēšanas laikā noskaidrota un izvērtēta aculiecinieku sniegtā informācija par notikušo negadījumu.

Šobrīd ir pabeigta krimināllietas izmeklēšana, un izmeklētāji konstatējuši, ka trolejbusa vadītāja pārbrauca gājēju pāreju pie sarkanās luksofora gaismas, uzbraucot abām gājējām. Tehnisku problēmu transportlīdzeklim negadījuma brīdī nebija.

«Rīgas satiksmes» preses pārstāvis Viktors Zaķis pastāstīja, ka trolejbusa vadītājai jau tūlīt pēc negadījuma policija bija piemērojusi liegumu vadīt spēkratu. Šobrīd sieviete strādā par galastacijas dispečeri.

«Kamēr cilvēks nav notiesāts, tikmēr var strādāt.

No tiesas lēmuma būs atkarīga tālākā rīcība,» uzsvēra Zaķis.

Viņš pastāstīja, ka katrs ceļu satiksmes negadījums «Rīgas satiksmē» tiek analizēts un sabiedriskā transporta vadītājiem regulāri tiek rīkotas apmācības. Viņš gan uzsvēra, ka traģiski negadījumi ar sabiedriskā transporta iesaistīšanos nav bieži.

Jau ziņots, ka pagājušā gadā maija beigās Čaka ielā trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā. Sieviete vēlāk slimnīcā mira.

Par notikušo ceļu satiksmes negadījumu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Policija tālāk šo lietu ir nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanai.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu