CSDD: uzstādīti un pārbaudīti desmit fotoradari

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Laura Dzērve/Latvijas Radio

Līdz janvāra beigām uzstādīti desmit stacionārie fotoradari, visa sistēma ir pārbaudīta, tā strādā atbilstoši, sodi par pārkāpumiem vēl netiek piemēroti, pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāve Agnese Korbe.

Viņa paskaidroja sākotnējie mērījumi liecina, ka radaru darbības pamatuzdevums kopumā tiek sasniegts. Proti, visās desmit vietās, kur uzstādīti un testa režīmā darbojas radari, samazinājies transportlīdzekļu vidējais braukšanas ātrums.

Plānots, ka pilnā apmērā desmit uzstādītie stacionārie fotoradari sāks darboties dažu nedēļu laikā, un autovadītāji par to tiks iepriekš informēti.

Radaru uzstādīšanu veica uzņēmums «Reck», sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju – Nīderlandes uzņēmumu «Gatso». Uzstādīšana un ar to saistītais darbs bija apjomīgs, tajā iesaistītas vairākas organizācijas un institūcijas, norāda Korbe.

CSDD pērn bija plānojusi iegādāties četrus lāzera sistēmas radarus un sešpadsmit doplera sistēmas radarus. Lāzera radara mērījums notiek tieši ar mērķētu lāzera staru uz konkrētu auto, bet doplera sistēmas radari ātrumu fiksē ar plašāka skaņas viļņa impulsu.

Pirmie 20 fotoradari tiks izvietoti Rīga un tās apkārtnē. Viens fotoradars būs novietots Kalnciema iela uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu pie Baseina ielas. Uz šā satiksmes pārvada un tā pieejās laikposmā no 2010. līdz 2013.gadam reģistrēti 24 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki, bet viens gājis bojā.

Fotoradars būs novietots arī uz Dienvidu tilta starp nobrauktuvēm uz Maskavas ielu un uz centru. Šajā vietā kopš 2010.gada reģistrēti 26 ceļu satiksmes negadījumi, kuros astoņi cilvēki cietuši, bet viens gājis bojā, kā arī uzsvērts, ka ātruma pārsniegšana šajā posmā būtiski pazemina satiksmes drošību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu