Turpinās ceļu attīrīšana no sniega; braukšanas apstākļi uzlabojas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pagājušajā naktī visā valstī ceļi apledoja vai apsniga, svētdienas rītā apgrūtināta braukšana saglabājas galvenokārt Vidzemē un Latgalē, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Turpinās ceļu uzturēšanas darbi, agrā rītā tajos bija iesaistītas 155 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veica brauktuvju attīrīšanu no sniega un slideno posmu kaisīšanu.

Braukšana pa vietējiem ceļiem visā valstī saglabājas apgrūtināta. «Latvijas Valsts ceļi» aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties pa mazajiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, jo pēc atkušņa tie ir ļoti slideni.

Autovadītājiem jāatceras, ka autoceļi sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek tīrīti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas klasei.

Aktuālo informāciju par braukšanas apstākļiem jebkurā diennakts laikā var iegūt lapā «lvceli.lv» un «Waze» aplikācijā, kā arī pa tālruni 80005555. Savukārt informāciju par braukšanas apstākļiem un satiksmes ierobežojumiem Rīgā var saņemt pa tālruni 80003600.

Par apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes informācijas centram, zvanot pa tālruni 80005555 vai nosūtot ziņu uz «Twitter» kontu «@LVceli». Aplikācijas «Waze» lietotājiem ir iespēja informēt citus autovadītājus par sarežģītiem braukšanas apstākļiem, sadaļā «Hazard» izvēloties attiecīgo brīdinājuma veidu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu