Braukšanu ceturtdienas rītā apgrūtina migla

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas rītā apledojušie posmi uz galvenajiem un reģionālajiem ceļiem lielākoties nokaisīti, un braukšanu apgrūtina migla, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» operatīvā informācija.

Bieza migla ir valsts vidienē (Rīgā un Zemgalē), arī valsts dienvidaustrumu daļā (Latgalē), tāpat Kurzemes rietumos un Vidzemes piekrastē.

Ceļu uzturēšanā nakts izskaņā bija iesaistītas 82 «Latvijas autoceļu uzturētāja» ziemas dienesta tehnikas vienības. Vietām turpinās apledojušo posmu kaisīšana vai ceļu preventīvā apstrāde.

Braukšana pa vietējiem ceļiem apgrūtināta visā valstī, mazie ceļi daudzviet saglabājas ledaini. Pavasara šķīdoņa dēļ lielākajā daļā valsts vietējo un dažos reģionālajos autoceļos plānots ieviest vai jau ir ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Dienā migla galvenokārt izklīdīs, vakarā tā sabiezēs no jauna, prognozē sinoptiķi. Vakarā vietām gaidāma arī apledojuma veidošanās.

Lai nepakļautu sevi un citus satiksmes dalībniekus lielam riskam, autovadītājiem jābūt īpaši piesardzīgiem, braucot sliktas redzamības apstākļos. Gājējiem jāvalkā apģērbs ar labi saskatāmiem gaismu atstarojošiem elementiem vai jālieto atstarotāji.

Par lielām bedrēm un citiem apstākļiem, kas negatīvi ietekmē braukšanu pa valsts ceļiem, iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes informācijas centram, zvanot pa tālruni 80005555 vai nosūtot ziņu uz «Twitter» kontu «@LVceli», lai nodrošinātu šīs informācijas nodošanu atbildīgajiem ceļu uzturēšanas dienestiem tālākai operatīvai rīcībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu