Ātruma kontroles maratona sākumā ātruma rekords - 129 km/h

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šorīt Latvijā ātruma kontroles maratona sākumā lielākais ātrums kas fiksēts kādam transportlīdzeklim ir 129 kilometri stundā. Pārkāpējs braucis pa Jūrmalas šoseju. Šis maratons pirmo reizi vienlaicīgi notiks visā Eiropā, kad 24 stundas no plkst.6 Valsts policija intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu,.

Kā ziņots, šodien pirmo reizi Latvijā norisināsies ātruma kontroles maratons, kad 24 stundas no šodienas plkst.6 Valsts policija (VP) intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, informēja Valsts policija.

Šis maratons pirmo reizi vienlaicīgi notiks visā Eiropā, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām.

Ātruma kontroles maratona mērķis ir atturēt transportlīdzekļu vadītājus no tādu pārkāpumu izdarīšanas,

kas saistīti ar atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, un aicināt autovadītājus izvēlēties tādu braukšanas ātrumu, kas ir drošs pašiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Maratona idejas autori ir Vācijas ceļu policija, kas pirmo reizi to īstenoja 2012.gadā, gūstot labus panākumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Akcija guva plašu popularitāti, kā arī to atzinīgi novērtēja visa sabiedrība. Kopš Vācijas pieredzes arī citas valstis ir īstenojušas šādu akciju, taču

šogad pirmo reizi ātruma kontroles maratonā piedalīsies vienlaicīgi lielākā daļa ES dalībvalstu.

Šādu risinājumu ierosināja Eiropas ceļu policijas tīkla (TISPOL) biedri - visu Eiropas dalībvalstu ceļu policijas augstākās amatpersonas.

Par ātruma pārsniegšanu vakar sodīti 227 autovadītāji

Pagājušajā diennaktī uz Latvijas autoceļiem par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 227 protokoli, zināja Valsts policijā.

Visvairāk vadītāju par ātruma pārsniegšanu pieķerts Rīgas reģionā - 78.

Savukārt par braukšanu alkohola reibumā aizturēti astoņi autovadītāji. Latgales reģionā aizturēti četri autovadītāji, Rīgas reģionā - divi, Vidzemes reģionā - viens, Kurzemes reģionā - viens iereibis autovadītājs.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 62 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 27 avārijas, kurās cietuši trīs cilvēki.

Šogad trīs mēnešos uz Latvijas ceļiem ievainojumus guvuši 814 satiksmes dalībnieki, bet dzīvību zaudējuši 39 cilvēki.

Savukārt par pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu šoferiem noformēti 19 730 administratīvā pārkāpuma protokoli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu