Ātruma kontroles maratona rekords - 162 km/h; sodīti 578 šoferi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vakar Latvijā notikušā ātruma kontroles maratona lielākais ātrums, kas fiksēts kādam transportlīdzeklim, bija 162 kilometri stundā, lai gan vēl vakar vakarā ap plkst.20 policija vēstīja, ka lielākais maratona laikā fiksētais ātrums ir 154 kilometri stundā. Kopumā maratonā bija iesaistīti 241 policisti, kuri pārbaudīja 2002 transportlīdzekļus.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, šoferis, kurš traucās

ar 162 kilometriem stundā apturēts uz autoceļa A13, viņš devies Daugavpils virzienā.

Policijas pārstāvis minēja arī kādu «Ford Focus» vadītāju, kurš traucies ar 151 kilometriem stundā un bijis 2,45 promiļu reibumā. 1963.gadā dzimušais autovadītājs apturēts uz ceļa Liepāja - Tāši.

Pēc sākotnējās informācijas visvairāk pārkāpēju bijis Rīgas reģionā.

Kopumā, ja ikdienā policija sastāda vidēji 200 līdz 250 protokolus par atļautā ātruma pārkāpšanu, tad aizvadītajā diennaktī to bijis 578, teica policijas pārstāvis.

Vienlaikus pozitīvi, ka kopumā reida norises dienā vidējais ātrums uz valsts ceļiem bijis par diviem līdz trim kilometriem stundā lēnāks, kas apliecina, ka,

rīkojot šādus reidus, vidējam ātrumam vajadzētu samazināties, teica Krapsis.

Policijai nav informācijas, ka kāds autovadītājs aizvadītajā diennaktī mēģinājis policijas darbiniekam dot kukuli, lai izvairītos no soda.

Kā ziņots, vakar pirmo reizi Latvijā norisinājās ātruma kontroles maratons, kad 24 stundas no ceturtdienas plkst.6 Valsts policija intensīvi kontrolēja atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Šis maratons pirmo reizi vienlaicīgi notika visā Eiropā, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu