Par nāvējošas avārijas izraisīšanu Lielbritānijā notiesāts Latvijas pilsonis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā par nāvējošas autoavārijas izraisīšanu notiesāts Latvijas pilsonis, kam piespriests 12 gadu cietumsods, vēsta laikraksts «Shropshire Star».

31 gadu vecais Helmuts Punovskis tiesā noliedza savu vainu apsūdzībās bīstamā braukšanā un avārijas izraisīšanā, kurā bojā gāja cits autovadītājs un zirgs.

Punovskis apgalvoja, ka pie stūres sēdējusi viņa draudzene Līga Jaskova, bet viņš atradies pasažiera sēdeklī. Avārijas brīdī Punovskim bija spēkā aizliegums sēsties pie stūres.

Traģiskā avārija notika 2012.gada septembrī netālu no Ņūportas. Tajā bija iesaistīta Punovskim piederošā automašīna «Volkswagen Passat» un bojā gājušā vadītāja 26 gadus vecā Armanda Ozoliņa automašīna «Fiat».

Aculiecinieki tiesā vēstīja, ka iepriekš redzējuši abas automašīnas traucamies pa ielām, sacenšoties savā starpā.

Avārijā bija iesaistītas abas automašīnas un zirgs ar jātnieci. Ozoliņš negadījumā guva smagas traumas un nākamajā dienā nomira slimnīcā.

Miris arī sadursmē savainotais zirgs, bet jātniece zaudējusi vienu pirkstu, kā arī guvusi sasitumus.

Jaskova sākotnēji policistiem sacīja, ka viņa atradusies pie Punovska automašīnas stūres, bet vēlāk atzina, ka viņa pierunāta uzņemties vainu.

Tiesnesis asi nosodīja Punovski par avārijas vietas pamešanu, par mēģinājumu uzvelt vainu Jaskovai, norādot, ka viņš nav izrādījis nožēlu.

Tiesa Punovskim piesprieda 12 gadu cietumsodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu