Policija brīdina par līdzīgiem ātruma maratoniem nākotnē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms dažām dienām policija īstenoja ātruma kontroles maratonu. Tajā pieķēra arī ļoti ātri braucošus šoferus - rekords bija 162 km/h. Maratona laikā tika sodīti 578 šoferi.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka ātruma maratona rezultātus plānots pārrunāt, šodien tiekoties ar citu Eiropas valstu kolēģiem.

Eiropā tiek strādāts divos virzienos - izglītojot, kā arī īstenojot dažādas kopīgas operācijas. Ātruma kontroles maratons ir viens no piemēriem.

Pārāk ātrā braukšana ir problēma ne tikai Latvijā, tā ir problēma arī citās Eiropas valstīs. Akcija atgādina par pārkāpuma nozīmību un

liek cilvēkiem aizdomāties, ka ātra braukšana var kļūt par avārijas cēloni.

Policija uzskata, ka maratons veicināja vidējā braukšanas ātruma samazinājumu uz Latvijas autoceļiem par 2-3 km/h.

Daļa autovadītāju samazināja braukšanas ātrumu, jo zināja par reida norisi.

Nākotnē gaidāmas dažādas Eiropas mēroga akcijas.

Arī Baltijas valstis plāno sadarboties līdzīgās akcijās, piemēram, kontrolējot braukšanu pa Via Baltica.

Diemžēl Latvija izceļas ar ļoti lielu bojāgājušo skaitu avārijās.

Iepriekš Latvijai bija izdevies bojāgājušo statistiku mazināt, bet pēdējos divos gados iezīmējas stagnācija - bojāgājušo skaits atkal ir palielinājies.

Tikai četrās valstīs bojāgājušo skaits ir lielāks par 90 cilvēkiem uz miljons iedzīvotājiem. Diemžēl Latvija ir šo valstu vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu