Nedaudz kavējas būvdarbi uz Salu tilta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Nedaudz kavējas būvdarbi uz Salu tilta, pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dišlere.

«Būvnieki bija plānojuši līdz pērnā gada nogalei pilnībā izbūvēt vidējās divas joslas, taču atklājās bojātas betona pārejas plātnes, kuras nomainīja, kā rezultātā darbi šobrīd ir iekavējušies,» sacīja Dišlere, piebilstot, ka būvdarbi uz Salu tilta norit visu laiku un arī ziemā labvēlīgo laika apstākļu dēļ tehniskais pārtraukums nebija.

Tāpat Dišlere norādīja, ka

šobrīd neesot pamata uztraukumam, ka tilta būvdarbus varētu nepabeigt laikā.

«Būvdarbu veicēji vairākkārtīgi uzsvēruši, ka būvdarbus pabeigs laicīgi,» viņa sacīja.

Kā ziņots, rekonstrukcija tiek veikta lielajam un mazajam tiltam pār Daugavu, septiņām estakādēm un četriem gājēju tuneļiem. Tāpat renovācijas laikā uzstādīs LED apgaismojumu, savukārt gājēju drošībai uzstādīs videokameras tuneļos. Renovācijas laikā demontēs brauktuves segumu, izbūvēs jaunas dienesta ietves, ierīkos jaunas deformācijas šuves, tāpat izbūvēs jaunas brauktuves hidroizolācijas un tiks atjaunots segums. Tāpat uzlabos tilta balstus, atjaunos laiduma konstrukciju betona virsmas, savukārt tilta galos tiks pastiprinātas laiduma konstrukcijas augšējās plātnes. Par darbu veikšanu atbildīga pilnsabiedrība «LNK Industries Group».

Salu tilta rekonstrukcijas projekta īstenošanai 2014.gadā nepieciešamais finansējums bija 4,4 miljoni eiro, savukārt projekta pabeigšanai 2015.un 2016.gadā kopējais nepieciešamais finansējuma apmērs ir attiecīgi 5,8 miljoni eiro un 1,1 miljons eiro, tostarp Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums līdz 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu