Velosipēdisti Rīgā pulcēsies uz kārtējo «Kritiskās masas» braucienu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien plkst.13 Rīgā, pie Dailes teātra, velosipēdisti pulcēsies uz kārtējo «Kritiskās masas» braucienu.

Pasākuma mērķis ir pievērst uzmanību problēmai, ka velobraucēji joprojām netiek uzskatīti par pilntiesīgiem satiksmes dalībniekiem, un norādīt uz to, ka pieaugošais auto skaits apdraud vidi un apkārtējo cilvēku veselību.

«Mēs nebloķējam satiksmi, mēs esam satiksme!» ir paziņojuši organizatori.

«Kritiskā masa» tradicionāli norisinās neorganizētā veidā - velobraucēji pulcējas pie Dailes teātra un kopīgi dodas improvizētā izbraucienā pa Rīgas ielām. Pasākumā aicināti piedalīties arī velobraucēji, kuri vēlas atklāt velosezonu vai «vienkārši svinēt pavasari».

Iepriekšējos gados «Kritiskās masas» dalībnieki ir nonākuši konfliktos ar policiju, kas velobraucējiem ir pārmetusi apzinātu transporta kustības kavēšanu.

Kritiskās masas pirmsākumi meklējami 1970.gadā Stokholmā, Zviedrijā. Šādus braucienus velo entuziasti rīko visā pasaulē - tradicionāli katra mēneša pēdējā piektdienā. Tie parasti pulcē lielas riteņbraucēju masas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu