Šogad stacionārie fotoradari fiksējuši teju 7000 ātruma pārkāpumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kopš 12.februāra, kad uz Latvijas ceļiem sāka izvietot stacionāros fotoradarus, tie fiksējuši 6963 ātruma pārkāpumus, informēja Valsts policija (VP).

Fotoradaru trīs darbības mēnešos aprīlī fiksēts līdz šim lielākais ātruma pārkāpumu skaits - 3425, kas ir par 262 pārkāpumiem vairāk nekā iepriekšējā mēnesī.

Lielākais atļautā braukšanas ātruma pārkāpums jau trešo mēnesi nemainīgi sasniegts Tīnūžu-Kokneses autoceļa 20,4.kilometrā, kur divi šoferi ar automašīnām «Opel» un «Volvo» braukuši ar ātrumu 168 kilometri stundā.

Patlaban ātruma kontrolēšanai uz Latvijas ceļiem tiek izmantoti divi VP 2008.gadā iegādāti pārvietojamie fotoradari, policijas automašīnās ievietotās ātruma mērierīces un policijas izmantotie rokas radari. Šā gada 12.februārī sāka darboties arī pirmie jaunie stacionārie fotoradari. Šobrīd darba režīmā funkcionē jau 11 stacionārās ātruma kontroles mērierīces.

Plānots, ka teju visi līdz šim iepirktie stacionārie fotoradari darba režīmā sāks darboties tuvākajā laikā. Pērn rudenī Ceļu satiksmes drošības direkcijas rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums «Reck». Iepirkuma līgumcena ir 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu