Sāks remontdarbus sešos valsts autoceļu posmos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ tiks sākti remontdarbi sešos valsts ceļu posmos, divi no tiem ir galvenās nozīmes autoceļi, informēja uzņēmumā VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

Tiks sākta Ainažu šosejas seguma atjaunošana posmā no Vidzemes šosejas līdz Baltezera beigām, un būvdarbus veiks SIA «Lemminkainen Latvija». Investīciju apjoms ir 1,697 miljoni eiro. Darbi tiks pabeigti līdz augusta vidum.

Daugavpils šosejas seguma atjaunošanas darbus Krāslavas novadā veiks SIA «Binders», investīcijas šajā objektā ir 1,828 miljoni eiro, un darbi notiks līdz septembra nogalei. Pagaidām vēl šajos būvobjektos būtiski satiksmes ierobežojumi nav paredzēti.

Reģionālo un vietējo ceļu tīklā šonedēļ asfaltēto segumu atjaunošanas darbi sākas uz autoceļa Alūksne-Ape no 3. līdz 8. kilometram, uz autoceļa Litene-Alūksne no 17. līdz 29.kilometram un uz autoceļa Bārdaskrogs-Krabi Alūksnes novadā. Būvdarbus veiks SIA «Lemminkainen Latvija», investīcijas objektā ir 204 000 eiro, un darbus plānots paveikt jūnijā.

Pierīgā sāks būvdarbus uz autoceļa Mežvidi-Baldone divu kilometru garumā līdz pat Baldonei, tos veiks SIA «Strabag», līguma cena ir 39 000 eiro. Darbi tiks pabeigti līdz jūnija beigām.

Savukārt Rundāles apkārtnē sāksies remontdarbi divās dažādās vietās ceļa Dobele-Bauska posmā no Jāņukroga līdz Saulainei. Arī tos veiks SIA «Strabag», līguma cena ir 240 300 eiro, un tiem jābūt pabeigtiem līdz jūlija vidum.

Kā ziņots, Latvijas ceļu remontiem šogad pieejami 250 miljoni eiro, un vairāk nekā 100 miljoni eiro no šīs naudas ir Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums. Šogad visvairāk remontēs posmus uz Liepājas, Siguldas un Jelgavas šosejas. Šogad plānots sakārtot ap 1000 kilometrus garus autoceļu posmus - 300 kilometrus valsts galvenos ceļus, 500 valsts reģionālās nozīmes ceļus un 200 kilometrus valsts vietējās nozīmes ceļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu