Infografika: kas notiek Rīgas stāvlaukumos?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Braukšanas kultūra un autovadītāju cieņa pret citiem satiksmes dalībniekiem autostāvvietās lēnām uzlabojas, tomēr vēl joprojām aptuveni 40% automašīnu stāvvietās novietotas nepareizi – liecina stāvvietu apsaimniekošanas uzņēmuma EuroPark apkopotā informācija.

Turklāt, to novietojums liek secināt, ka vairumā gadījumu braucēji auto atstāj stāvvietā pavirši, nepadomājot par citiem satiksmes dalībniekiem. Tikai aptuveni 30% auto novietojumā vērojamas kļūdas, kas raksturīgas nepieredzējušiem braucējiem.

Izplatītākie pārkāpumi – auto aizņem vairāk nekā vienu vietu, piebrauc pārāk tuvu citam auto, novieto mašīnu nemarķētās vietās – pat uz brauktuves. Tas rada ne vien sabojātu garastāvokli un situācijas, kad citi stāvvietā esošie nevar tikt pie sava auto vai izbraukt, bet rada arī riskus satiksmes drošībai.

Infografika: kas notiek Rīgas stāvlaukumos?

«Atļautā 10 km/h braukšanas ātruma ievērošana un auto novietošana tikai marķētās vietās ir būtiskākais, kas jāievēro braucējiem. Īpaši slēgtajās stāvvietās, kur ir kolonnas, līkumi, vairāki stāvi, ātrums un nevietā novietots auto var radīt avārijas risku. Aicinu padomāt arī par saviem autostāvvietas kaimiņiem, un novietojot auto, padomāt, kā citi var piekļūt savām mašīnām, vai nav piebraukts pārāk tuvu,» skaidro EuroPark valdes loceklis Mārtiņš Meisītis.

To, ka satiksmes noteikumu neievērošana stāvvietās rada negadījumus, apliecina arī AAS Balta apkopotā informācija par negadījumu pieteikumiem stāvvietās pēdējo trīs gadu laikā. Proti, lielākā daļa jeb 70% pieteikumu ir par sadursmēm ar citiem transporta līdzekļiem, krietni mazāk – 16% sadursme ar stabiņiem, kokiem un citiem priekšmetiem. 5% sūdzību ir arī par cilvēka vai cita auto radītiem bojājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu