Līdz 2030.gadam Rīgā samazinās autostāvvietu skaitu par 60%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Līdz 2030.gadam Rīgā paredzēts samazināt autostāvvietu skaitu par 60%,par Rīgas domes Satiksmes departamenta velosatiksmes attīstības projektu vadītāja Jāņa Andiņa stāstīto informēja LNT raidījuma «900 sekundes» veidotāji.

Viņš piektdien LNT norādīja, ka tuvākajā nākotnē visā Krišjāņa Barona ielā, Rīgā plānots ierīkot velojoslu, un ar laiku ielu pārveidot par gājēju ielu.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja ir atbalstījusi pilsētas velosatiksmes attīstības koncepciju 2015. - 2030.gadam. Koncepcija balstās uz trīs galvenajiem attīstības virzieniem - velosatiksmes infrastruktūra, velosatiksmes plānošana un vadība, velosatiksmes popularizēšana un izglītība.

2014.gada vasarā Rīgā tika realizēts pirmais pilotprojekts - atsevišķa josla velobraucējiem kopējā satiksmes plūsmā Elizabetes, Dzirnavu un Lāčplēša ielās. Tāpat pēdējos gados realizēti vairāki maģistrālo veloceļu izbūves projekti uz Mežaparku, Berģiem, Vecāķiem, kā arī savienojošie veloceļi kopumā 68 kilometru garumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu