Liepājā vadītājam fiksē 5,5 promiles - maksimālo daudzumu, ko var nomērīt alkometrs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Kādam 23 gadus vecam autovadītājam Liepājā pēc pirmā mērījuma konstatētas vairāk nekā 5,5 promiles jeb maksimālais alkohola daudzums, ko policijas alkometri spēj fiksēt, informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

No nākamās pārbaudes jaunietis attiecās, taču tas nemainīs soda apmēru, uzsver policija.

Pēc policijas vērtētā, aizvadītajā diennaktī bijusi nepatīkama statistika dzērājšoferu jomā – reibumā pie stūres sēdušies 32 vadītāji, no tiem 31 alkohola reibumā, bet viens narkotisko vielu reibumā.

Konstatēti arī 25 vadītāji, kam bijis pieļaujamais alkohola daudzums izelpā jeb mazāk nekā 0,5 promiles. Lai arī šie autovadītāji nav pārkāpuši likumu, ir skaidra viņu attieksme pret auto vadīšanu reibumā, jo auto izvēlējušies vadīt riskējot un paļaujoties uz veiksmi, uzskata policijā.

Jau ziņots, ka piecās jāņu brīvdienās policija paziņojusi par pastiprinātu kontroli uz ceļiem. Aizvadīto trīs dienu laikā Valsts policijas darbinieki ir pārbaudījuši vairāk nekā 43 tūkstošu autovadītāju, no tiem alkohola reibumā bijuši 74 vadītāji, bet narkotisko vielu reibumā divi autovadītāji.

Likumsargi turpinās pastiprināti strādāt uz ceļiem gan svētkos, gan pēcsvētku dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu