Melnā statistika sākta: dzīvību zaudējušas divas jaunietes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Satiksmes negadījumos svētdien dzīvību zaudējušas divas jaunas sievietes, informēja Valsts policijā.

Kā informēja Valsts policijā, vakar ap plkst.13.44 Kārsavas novada Malnavas pagastā kādā krustojumā sadūrusies automašīna «Volkswagen Golf» un motocikls «Yamaha». Negadījumā smagas traumas guvusi motocikla pasažiere, 1996.gadā dzimusi jauniete, kuras dzīvību pēc stundas reanimēšanas mediķiem neizdevās glābt. Negadījumā cietis arī motocikla vadītājs, 1994.gadā dzimis jaunietis, kurš guvis pleca traumu.

Savukārt pēcpusdienā plkst.16.20 uz Liepājas šosejas Saldus novada Zirņu pagastā notika sadursme starp automašīnām «BMW 318» un «Dacia Logan». Avārijā gājusi bojā 1989.gadā dzimusi «BMW» vadītāja. Negadījumā cietuši vēl trīs cilvēki - 1989.gadā dzimis vīrietis, kā arī 1991.gadā un 1990.gadā dzimušas sievietes.

Automašīnā BMW, kas devās virzienā no Liepājas uz Rīgu, atradās vēl arī divi pasažieri, kuri tāpat kā Dacia logan vadītāja, ar dažādām traumām nogādāti slimnīcā. Pēc sākotnējās informācijas, negadījuma iespējamais iemesls ir braukšanai nepiemērotas un nokalpojušas automašīnas riepas, kas, saskaroties ar slapjo asfalta segumu, izraisīja slīdēšanu un a/m ieslīdēja pretējā braukšanas joslā.

Visu apstākļu noskaidrošanai policijā uzsākts kriminālprocess.

Traģisko avāriju iemesls bija ātrums un braukšana ar ceļu satiksmei nederīgām riepām

Svētdien notikušo traģisko avāriju iemesls, kad dzīvību zaudēja divas jaunietes, bija ātrums un braukšana ar ceļu satiksmei nederīgām riepām, informēja Valsts policijā.

Policijas pārstāvis Toms Sadovskis stāsta, ka pēdējās diennakts statistika liecina, ka reibumā pie stūres sēdušies divreiz vairāk vadītāju nekā ikdienā. Divi negadījumi beigušies traģiski, tomēr

šajos negadījumos pie vainas bijusi neapdomība – ātrums un braukšana ar ceļu satiksmei nederīgām riepām.

Kā norāda Valsts policijā, pagaidām nav aizdomas, ka šajos negadījumos iesaistītie būtu bijuši alkohola reibumā.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 47 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bojā gājuši divi cilvēki, bet cietuši 14, no tiem seši gājēji un velosipēdisti.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī par braukšanu reibumā aizturēti 32 autovadītāji, no kuriem viens transportlīdzekli bija vadījis narkotiku reibumā, bet 31 – alkohola reibumā.

Aicinām visus, visus līgotājus atcerēties par paša un līdzcilvēku drošību uz ceļa, lai svētki nepārvērstos nelaimē.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu