Autovadītāju ievērībai - satiksmes ierobežojumi uz valsts autoceļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Valsts autoceļu tīklā turpinās būvdarbi, tāpēc autovadītājiem jārēķinās ar to, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks, nekā ierasts, norāda VAS «Latvijas Valsts ceļi» Satiksmes informācijas centrs un Komunikācijas daļā.

Šonedēļ atsākti pagājušā gadā uzsāktie tilta pār Rīgas HES Rīgas apvedceļa posmā Salaspils - Babīte remontdarbi. Tiks veikta asfalta virskārtas frēzēšana un ieklāšana, kā arī atjaunota tilta šuvju hermetizācija. Autovadītājiem jārēķinās, ka vismaz trīs nedēļas objektā varētu būt dažādi satiksmes ierobežojumi.

Autovadītājiem, kuri plāno braukt uz Tallinu vai no tās, joprojām jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Turpinās remontdarbi arī Tallinas šosejas (A1) posmā no Vidzemes šosejas līdz Ādažiem. Šobrīd darbi notiek uz ceļa nomalēm un brīžos, kad darbi norisinās uz ceļa braucamās daļas, satiksmi regulē ar luksoforiem vai satiksmes regulētājiem.

Notiek darbi arī šī ceļa posmā no Svētciema līdz Salacgrīvai, un no Salacgrīvas līdz Igaunijas robežai, kur satiksmi regulē luksofori.

Turpinās darbi Vidzemes šosejas (A2) posma, kas iet cauri Siguldai, un, sākot ar piektdienu, satiksme tur, iespējams, tiks organizēta pa vienu joslu ar regulētājiem.

Uz šīs šosejas turpinās būvdarbi arī 10 kilometrus garā posmā no pagrieziena uz Langstiņiem līdz Garkalnei un satiksme notiek abos virzienos bez luksoforiem un 6 kilometrus garā posmā no Ieriķiem līdz Drabešiem.

Arī Bauskas virzienā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Uz Bauskas šosejas (A7) turpinās remontdarbi posmā no tilta pār Ķekaviņu līdz Iecavai. Būvdarbu zonā satiksmi regulē regulētāji vai luksofori un tas nozīmē papildu laiku ceļā.

Vidzemē ievērojami satiksmes ierobežojumi ieviesti Vecpiebalgas novadā uz ceļa Cēsis-Vecpiebalga-Madona (P30), kur satiksmi regulē septiņi luksofori. Lai šķērsotu būvdarbu zonu, ceļā jārēķinās ar papildu stundu.

Kurzemē lielākie ierobežojumi ir uz Liepājas šosejas (A9). Lai šķērsotu pašreiz aktīvās piecas būvdarbu zonas, ir nepieciešama papildu stunda. Būvdarbi tiek izvērsti arī uz autoceļa Liepāja-Lietuvas robeža (A11) 24 kilometru garā posmā no Nīcas līdz Rucavai. Arī šeit satiksmi regulē ar luksoforiem četros posmos.

Būvdarbi turpinās arī Latgalē - Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils apkārtnē - kopumā sešos objektos uz valsts galvenajiem ceļiem. Rēzeknes apkārtnē no pilsētas robežas līdz apvedceļa aplim jārēķinās ar papildu 10 minūtēm, no Viļāniem līdz Rēzeknei remonta posmu var šķērsot 20 minūtēs, bet Ludzas virzienā - posmā no Greiškāniem līdz dzelzceļa pārbrauktuvei jārēķinās ar papildu 20 minūtēm.

Savukārt uz autoceļa Rēzekne-Daugavpils (A13) darbi noris posmā no Špoģiem līdz Daugavpilij, tur satiksme tiek regulēta ar desmit luksoforiem un ceļā jāpavada aptuveni par vienu stundu vairāk. Uz šī paša ceļa Lietuvas pierobežā notiek Lauceses tilta rekonstrukcija, kur satiksme tiek regulēta ar luksoforu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu