Apstiprināta Rīgas velosatiksmes attīstības jaunā koncepcija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Rīgas dome apstiprinājusi Satiksmes departamenta sagatavoto pilsētas velosatiksmes attīstības koncepciju 2015.-2030.gadam, kuras pamatā ir trīs galvenie principi - velosatiksmes infrastruktūra, velosatiksmes plānošana un vadība, kā arī velosatiksmes popularizēšana un izglītība, informēja Rīgas domē.

«Velobraucēju satiksme ir viena no straujāk augošajām transportlīdzekļu alternatīvām galvaspilsētā. Līdz šim Rīgas attīstības un plānošanas dokumentos nav bijusi detalizētas un vienotas veloinfrastruktūras attīstības koncepcijas, kura noteiktu attīstības virzienus un mērķus integrētai velosatiksmes attīstībai Rīgas ielu plānojumā,» iepriekš norādīja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks. Viņš uzskata, ka īpaša vērība jāpievērš sabiedrības izglītošanai, jo

«bez saprotošiem un zinošiem iedzīvotājiem šo koncepciju mums neizdosies ieviest reālajā dzīvē».

Koncepcijā iekļauts arī rīcības plāns velosatiksmes infrastruktūras izbūvei tuvākajiem trim gadiem.

2014.gada vasarā tika realizēts pirmais pilotprojekts, nosakot atsevišķu telpu velobraucējiem kopējā satiksmes plūsmā - iezīmētas velojoslas Elizabetes, Dzirnavu un Lāčplēša ielā. Tāpat pēdējos gados realizēti vairāki maģistrālo veloceļu izbūves projekti uz Mežaparku, Berģiem, Vecāķiem, kā arī savienojošie veloceļi kopumā 68 kilometru garumā.

Liela uzmanība esot veltīta esošās infrastruktūras uzlabošanai, ietvju apmaļu pazemināšanai, ielu seguma remontēšanai un satiksmes organizācijas uzlabošanai. Pilsētas centrā un pie Rīgas domes iestādēm uzstādīts ievērojams apjoms velonovietņu un sadarbībā ar uzņēmējiem izveidots «Sixt» velonomas tīkls. Savukārt šogad, Krišjāņa Barona ielas rekonstrukcijas laikā, visas brauktuves garumā tiks izveidota rekomendējošā velojosla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu