ASV regulators piemēro «Fiat Chrysler Automobiles» rekordlielu naudassodu

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas un ASV autobūves grupai «Fiat Chrysler Automobiles» (FCA) Savienoto Valstu regulators piemērojis rekordlielu naudassodu par valdības prasību pārkāpšanu attiecībā uz automašīnu atsaukumiem.

Naudassoda apjoms sasniedz 105 miljonus dolāru (95,9 miljonus eiro).

Tāpat vienošanās ar ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldi (NHTSA) paredz, ka FCA piedāvās no automašīnu īpašniekiem atpirkt līdz pat 1,5 miljoniem automobiļu.

Savukārt neatkarīgs uzraugs trīs gadus pārbaudīs uzņēmuma automašīnu atsaukumus.

FCA noteiktais naudassods ir visu laiku lielākais, kādu NHTSA piemērojusi, pārspējot iepriekšējo soda naudu, kas šā gada janvārī tika noteikts Japānas autoražotājam «Honda».

NHTSA apsūdzējis FCA par problēmām, īstenojot 23 atsaukumus, kas aptvēruši vairāk nekā 11 miljonus defektīvu automašīnu.

Pārvalde norāda, ka uzņēmums atzinis vainu pārkāpumos trīs jomās - efektīvā un laicīgā automašīnu atsaukšanā, automobiļu īpašnieku un tirgotāju informēšanā, kā arī NHTSA informēšanā.

Tikmēr piektdien FCA paziņoja, ka ASV atsauc 1,4 miljonus automašīnu saistībā ar bažām, ka to izklaides sistēmās hakeriem iespējams ielauzties, tādējādi pārņemot kontroli pār automobili.

FCA norādīja, ka īsteno atsaukumu, lai atjaunotu ietekmēto automašīnu programmatūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu