Narkomāniem, kamēr kārtībsargi veic ekspertīzi, ir iespēja izveidot jaunas tiesības un maldināt kārtībsargus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Kamēr autovadītājam narkomānam veic ekspertīzi par narkotisko vielu lietošanu, šajā laika posmā Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) ir iespēja uztaisīt jaunas tiesības un turpināt vadīt auto, CSDD sakot, ka iepriekšējās pazaudētas. Pat ja policisti piespriež liegumu braukt ar auto, narkomāniem pieejamas tiesības, ko nākotnē uzrādīt policistiem, ko datu bāzēs ne vienmēr pārbauda.

Šādā veidā, pat saņemot liegumu braukt ar auto un atņemot vecās tiesības, negodīgais šoferis saņem jauno plastikāta gabalu, kas skaitās nederīgas auto vadītāja tiesības, bet turpmāk var maldināt Ceļu policiju.

Kārtībsargi ne vienmēr pārbauda vadītāja personas datus datu bāzē, it īpaši, ja tiek veikti reidi par alkohola lietošanu.

Valsts policija ziņo, ka narkotisko vielu ekspertīze tiek veikta no dažām dienām līdz vairākiem mēnešiem. Tiesības ekspertīzes laikā netiek atņemtas, jo nav pierādījumu par narkotisko vielu lietošanu.

Tikmēr Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) skaidro, ka narkotisko vielu ekspertīze notiek tiešsaistē ar Valsts policiju. Tā uzzina ekspertīzes rezultātus uzreiz, tiklīdz tie gatavi.

Par braukšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē, - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transporta līdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu