Rīgas pašvaldības policija sodījusi teju 50 velorikšu vadītājus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) kopš šā gada sākuma pasažieru velosipēdu jeb velorikšu vadītājiem kopumā noformējusi 47 administratīvo pārkāpumu protokolus.

Visbiežāk sastopamais pārkāpums ir pasažieru velosipēda izmantošana bez noteiktā kārtībā Rīgas domes Satiksmes departamentā saņemtas pasažieru velosipēdu kustību maršruta atļaujas, kā arī pasažieru velosipēdu izmantošana ārpus noteiktā maršruta, kas konstatēts 17 gadījumos.

Desmit gadījumos konstatētas nepilnības un pārkāpumi pasažieru velosipēdu aprīkojumā, proti, trūkumi transportlīdzekļa apgaismojumā, nav virzienrādītāju, nav aptieciņas un tamlīdzīgi.

Apstāšanās un stāvēšanas nosacījumu neievērošanas gadījumi, kad pasažieru velosipēdi novietoti vietās, kur tas traucē citiem pārvietoties, konstatēti desmit gadījumos.

Divi pasažieru velosipēdu vadītāji pasažieru pārvadājumus veikuši, būdami alkohola reibuma stāvoklī,

par ko attiecīgi informēta Valsts policijas Ceļu policija.

Pasažieru velosipēdu kontrolē pašvaldības policija ir veikusi arī tematiskus reidus, sadarbībā ar Valsts darba inspekciju, lai kontrolētu darba aizsardzības un tiesisko attiecību normatīvo aktu prasību ievērošanu.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, būtiski mazinājušies gadījumi, kad pasažieru velosipēdos nav norādītas cenas par pakalpojumu, informācija par pasažieru velosipēdu un vadītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu