Avāriju izraisījušajam šoferim alkohola dēļ uz 4 gadiem bija liegts vadīt automašīnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šoferim, kurš trešdien, 26.augustā, uz ceļa Gulbene-Smiltene izraisīja traģisko avāriju, 2013.gadā bija atņemtas autovadītāja tiesības uz 4 gadiem par braukšanu dzērumā. Negadījumu izraisījušais autovadītājs aizturēts, taču policijā prognozē, ka noteiktais drošības līdzeklis nebūs saistīts ar brīvības atņemšanu.

Šoferim tiesības atņemtas 2013.gadā saistībā ar automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un atteikšanos no alkohola pārbaudes ekspertīzes. Vidzemes reģiona Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks informēja, ka pagaidām nav noskaidrots, kas tas bijis par uzņēmumu, kura auto šoferis vadījis.

Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins informēja, ka par notikušo policija uzsākusi kriminālprocesu. Tā ietvaros

vērtēs gan ceļu satiksmes negadījuma apstākļus, gan juridiskās personas – kravu pārvadājumu uzņēmuma – atbildību.

Kriminālprocesa ietvaros tiks vērtēta arī juridiskās personas – kravu pārvadājumu uzņēmuma, kurā 1967. gadā dzimušais vīrietis strādājis – iespējamā atbildība, ņemot vērā, ka uzņēmumā strādājusi un negadījumā ir iesaistīta persona, kurai bijis spēkā autovadīšanas tiesību aizliegums. Negadījuma apstākļu noskaidrošanai ir nozīmētas arī tehniskās ekspertīzes.

Šoferim ir liegums vadīt automašīnu līdz 2017.gada 21.janvārim.

«Negadījums ir noticis salīdzinoši nesen, vēl notiek izmeklēšana un ekspertīzes, bet šoferis viennozīmīgi tiek atzīts par aizdomās turēto šajā notikumā,» atklāja Lūks.

Šāds lēmums pieņemts, kad noskaidrojās, ka autovadītājam uz laiku atņemtas autovadītāja tiesības, jo viņš pie stūres sēdies alkohola reibumā. Tuvākajā laikā plānots vērtēt turpmāko drošības līdzekli avāriju izraisījušajam vadītājam, taču policijā prognozē, ka tas nebūs saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kā ziņots, vakar ap plkst.13.40 uz ceļa Gulbene-Smiltene notika divu automašīnu sadursme, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki, tostarp divi bērni, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure.

1967.gadā dzimis vīrietis, vadot kādam Smiltenes uzņēmumam piederošu kravas automašīnu MAZ, izbrauca no mazāk svarīga ceļa un nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu «Audi 100», kā rezultātā notika sadursme.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas «Audi 100» vadītāja, 1977.gadā dzimusi sieviete, un 2010.gadā dzimis bērns, bet gāja bojā trīs automašīnas «Audi» pasažieri - 1938.gadā dzimusi sieviete, 2004.gadā un 2008.gadā dzimušas meitenes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu