Autoavārija Kuldīgas pusē: iespējams, drošības jostas būtu glābušas dzīvības

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iespējams, traģiskā autoavārija, kas vakar notika Kuldīgas pusē, būtu beigusies mazāk nelaimīgi, ja visi pasažieri būtu lietojuši drošības jostas, norāda Valsts policija. No pieciem automašīnā «Audi» esošajiem cilvēkiem divi gājuši bojā, jo avārijas brīdī no aizmugures sēdekļiem izmesti pa priekšējo logu. Pārējie, kas avārijā izdzīvoja, ir smagā stāvoklī, jo bojāgājušie, lidojot caur logu, aizķēruši un traumējuši priekšā sēdošos.

Pagājušajā nedēļā kārtējais asiņainais komats tika ielikts uz Kuldīgas - Aizputes ceļa, kur, saduroties divām mašīnām, bojā gāja trīs cilvēki. Kaut arī šobrīd likumsargi skaidro negadījuma apstākļus, policisti uzsver – iespējams, tik traģiskas sekas nebūtu notikušas, ja visi pasažieri būtu lietojuši drošības jostas, svētdien vēstīja LTV «Panorāma»

Kas bijis par iemeslu, kādēļ 37 gadus vecais «Opel Vivaro» autovadītājs uz pārskatāma ceļa posma bez īpašas vajadzības pēkšņi iebraucis pretējā joslā, ietriecoties pretimbraucošajā «Audi», nav skaidrs. Kaut traģēdiju izraisījušajā šofera biogrāfijā nav bijuši būtiski pārkāpumi,

likumsargus aizdomīgus darījusi pēc avārijas mašīnā atrastā pusizdzertā alkohola pudele.

Pastāv iespēja, ka avāriju izraisījušais šoferis bijis reibumā, bet to noteiks ekspertīze. Ceļu satiksmes negadījums, iespējams, nebūtu tik smags, ja visi automašīnas «Audi» pasažieri būtu lietojuši drošības jostas.

Abi bojāgājušie, starp kuriem ir arī sešpadsmitgadīgs jaunietis, avārijas brīdi no aizmugures sēdekļiem izmesti pa priekšējo logu.

Tikmēr priekšā sēdošie braucēji, kuri bija lietojuši drošības jostas, katastrofā ir izdzīvojuši. Viņu stāvoklis gan ir smags, jo

bojāgājušie, lidojot caur logu, aizķēruši un traumējuši priekšā sēdošos.

Kuldīgas slimnīcā tika atvesti trīs pacienti, tostarp divas sievietes - 27 gadus veca un 63 gadus veca - bija diezgan smagā stāvoklī. Pašreiz viņas atrodas intensīvās terapijas nodaļā, bet ir stabilā stāvoklī. Trešais pacients ir jauns puisis – viņš tiek operēts ķirurģijas nodaļā, kur viņam tiek fiksēts mugurkauls.

Puisim tiešām ir paveicies.

Ārste norāda – visticamāk, avārija 27 gadus vecajai autovadītājai arī turpmāk atstās nopietnas sekas uz veselību. Tomēr tās nebūs vienīgās.

Smagi cietušās autovadītājas atbildība, nepārbaudot, vai aizmugurē sēdošie ir piesprādzējušies, tiks izvērtēta arī sāktajā kriminālprocesā.

Negadījums Kuldīgā, kurš prasījis cilvēku dzīvību, šonedēļ nav vienīgais, Traģiska autoavārija notikusi arī Rīgā – Brīvības un Stabu ielas stūrī. Tajā gājis bojā 27 gadus vecs motociklists. Iespējams, viņš sadūries ar automašīnu, kura pēc negadījuma aizmukusi. Tāpat vairākas avārijas ar cietušajiem notikušas Liepājas pusē notiekošajā autorallijā «Kurzeme 2015». Pēc tām ar dažādām traumām slimnīcā nogādāt četri cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu