Policija: augusts uz Latvijas ceļiem kļuvis par traģisku mēnesi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augusts uz Latvijas ceļiem kļuvis par traģisku mēnesi, reizēm pie avārijām vainojams arī vadītāja nogurums, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» teica Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Viņš atgādināja, ka augustā šogad uz ceļiem avārijās bojā gājuši 28 cilvēki - šāds bojā gājušo skaits nav bijis vasaras mēnešos jau vairākus gadus.

Kā galvenos iemeslus avārijām policija joprojām min paša vadītāja bezatbildību, jo tieši vadītājs ir atbildīgs par to, kā tiek vadīts transporta līdzeklis.

Vienlaikus Velšs akcentēja, ka vairākās avārijās, kas notikušas augustā, iezīmējies fakts, ka, iespējams, dažas no tām notikušas, jo vadītājs bijis pārāk noguris.

Lai uzlabotu situāciju uz ceļiem, Velšs minēja, ka nepieciešams strādāt, lai uzlabotu vadītāju braukšanas kultūru, tāpat nepieciešams domāt par iespējamiem uzlabojumiem ceļu infrastruktūrā, piemēram, par joslām, kuras šķērsojot, ar vibrācijas palīdzību vadītajam tiek ziņots, ka tā ir šķērsota.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu