Nekaunīgi šoferi skolēnu acu priekšā dragā pa gājēju ceļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija vakar, pirmajā skolas dienā, saņēmusi iedzīvotāju sūdzības, ka jau pirmajās skolas dienās ceļā uz Rīgas Angļu ģimnāziju vairāki šoferi, nogriežoties no Kārļa Ulmaņa gatves uz Īves ielu, demonstrējuši klaju necieņu pret citiem satiksmes dalībniekiem. Ignorējot ceļu satiksmes noteikumus, autovadītāji braukuši cauri posmam, kas paredzēts tikai gājējiem un velosipēdistiem, TVNET uzzināja policijā.

Policisti, reaģējot uz saņemto informāciju, devās uz norādīto vietu un konstatēja vairākus šoferus, kuri skolēniem rādījuši negatīvu piemēru. Par uzstādītās ceļa zīmes neievērošanu tika noformēti četri administratīvie pārkāpuma protokoli.

Neskatoties uz to, ka ceļa zīme «iebraukt aizliegts» uzstādīta, lai rūpētos par kājāmgājēju, tostarp skolēnu, kuri pa šo ceļu dodas uz skolu, drošību, vairāki šoferi pauda sašutumu par zīmes nepieciešamību un izteica vēlmi to noņemt.

Taču aina, kas šodien pavērās Mārupītē pie minētā ceļa, liecina, ka

kāda neapmierināta persona pašrocīgi noņēmusi zīmes, turklāt vienu no tām demonstratīvi iemetusi Mārupītē. Šodien pa šo ceļu nu jau brauc katrs, kurš vēlas, jo zīmes nav redzamas.
Foto: Valsts policija

Zīmīgi ir arī tas, ka,

izmantojot gājējiem paredzēto ceļu, automašīnu vadītāji būtiski nesamazina sava ceļa garumu, vien «nogriež» nelielu līkumu.

Šāda rīcība nav attaisnojama.

«Cienījamie šoferi! Ir būtiski saprast, ka satiksmes drošība ir katra satiksmes dalībnieka atbildība. Ikkatram no mums un visiem kopā ir jārūpējas par to, lai netiktu apdraudēti citi satiksmes dalībnieki, īpaši mazāk aizsargātie - gājēji un velosipēdisti. Tādēļ aicinām jūs sniegt priekšzīmīgu piemēru saviem bērniem un pārējiem satiksmes dalībniekiem, ievērojot braukšanas noteikumus,» aicina Valsts policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu