Tumsa šoruden būs ne mazāk bīstama kā citus gadus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sākoties rudenim, kļūst tumšāks un biežāk līst, tādēļ Valsts policija aicina ceļu satiksmes dalībniekus pievērst lielāku uzmanību savai un citu drošībai uz ceļa. Kājāmgājējiem un velosipēdistiem īpaši jāparūpējas par savu redzamību, bet autovadītājiem jāpielāgojas gadalaikam, izvēloties atbilstošu braukšanas manieri, atgādina Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Ilze Jurēvica.

Laikā, kad kļūst tumšāks un biežāk līst, ceļu satiksmes dalībniekiem jākļūst īpaši uzmanīgiem un rūpīgi jādomā par savu un citu drošību uz ceļa. Gājējiem un velosipēdistiem jāparūpējas par savu redzamību uz ceļa, lietojot apģērbu ar gaismu atstarojošiem elementiem. Būtiski atcerēties, ka arī apdzīvotās vietās un pilsētās, kur ir slikti apgaismoti ceļu posmi,

atstarotāji ievērojami palīdz autovadītājiem gājēju laikus pamanīt.

Tomēr Valsts policija aicina arī gājējus pirms ielas šķērsošanas pārliecināties, vai autovadītājs viņus ir pamanījis.

Savukārt autovadītājus aicinām izvēlēties rudens laika apstākļiem atbilstošu braukšanas manieri, lai nepietiekamas redzamības apstākļos un slidenas brauktuves gadījumā laikus varētu nobremzēt. Tāpat būtiski ievērot drošu distanci, lai neparedzētas bremzēšanas vai akvaplanēšanas gadījumā neapdraudētu pārējos satiksmes dalībniekus.

Tuvojoties lietainākam laikam, svarīgi, lai autovadītāji ar īpašu rūpību pārbauda sava transportlīdzekļa tehnisko stāvokli - īpaši riepu nodilumu, apgaismes ierīces un logu tīrītājus. Sliktas redzamības apstākļos transportlīdzekļu vadītājiem var būt grūtības savlaicīgi pamanīt gājēju pat apgaismotās vietās, tādēļ būtiski novērst jebkādus redzamības apgrūtinājumus.

Pagājušajā rudenī laikā no 1.septembra līdz 30.novembrim ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudēja 20 gājēji,

šā gada septembrī tie ir jau septiņi gājēji. Kopš gada sākuma vairāk nekā pieci tūkstoši kājāmgājēju pārvietojušies bez atstarojošiem elementiem, kas nozīmē, ka diennakts tumšajā laikā viņi reāli pakļāvuši sevi riskam, jo autovadītājam «tumšo gājēju» savlaicīgi pamanīt ir ļoti grūti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu