Atsevišķās vietās uz ceļiem veidojas sarma un ceļš kļūst slidens

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atsevišķās vietās uz ceļiem veidojas sarma un ceļš kļūst slidens, informē «Latvijas Valsts ceļi» (LVC).

LVC atgādina, ka rudenī strauji sarūk gaišais diennakts periods, ir iespējama migla un satiksme rītos un vakaros norit sliktākas redzamības apstākļos. Neapgaismotos posmos ceļš kļūst grūtāk pārredzams un autovadītāji var savlaicīgi nepamanīt gājējus vai stāvošus transportlīdzekļus. Savukārt aukstajos rītos, kad temperatūra noslīd zem nulles, atsevišķās vietās uz ceļiem veidojas sarma un ceļš kļūst slidens.

Autovadītāji tiek aicināti pārliecināties par brauktuves stāvokli un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu.

Arī gājēji un velosipēdu vadītāji tiek mudināti rūpēties par satiksmes un savu drošību, diennakts tumšajā laikā posmos, kuri nav pietiekami un vienmērīgi apgaismoti, lietot apģērbu vai vesti ar labi saskatāmiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem. Pieredze rāda, ka ar kādu gaismu atstarojošu elementu apģērbā vai pie somas piestiprinātu atstarotāju ir par maz - autovadītājs gājēju var nepamanīt, norāda LVC.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu