Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies riteņbraucēju grupā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai no Polijas saduroties ar vieglo automašīnu «Opel», tā pēc sadursmes ietriekusies 12 velosipēdistos - Rīgas Riteņbraukšanas skolas bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā uz Siguldu; visi bērni cietuši, seši nogādāti slimnīcā ar vidēji smagam un smagām traumām.

Kā informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19.

Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un patlaban ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna «Scania» ieskrēja automašīnā «Opel», kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos. Sākotnējā informācija liecina, ka «Opel» bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Foto no notikuma vietas
Foto no notikuma vietas Foto: TVNET

Kā norādīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, notikuma vietā strādāja piecas mediķu brigādes. Negadījuma vietā uz vietas Neatliekamās

medicīniskās palīdzības dienests sniedzis palīdzību 13 personām, no tām, sešas personas ar vidēji smagām un smagām traumām nogādātas ārstniecības iestādēs - ar galvas sasitumiem, lūzumiem un ķermeņa sasitumiem.

Četri no slimnīcās nogādātajiem ir nepilngadīgi. Pārējiem septiņiem vieglāka rakstura traumas - nobrāzumi, sasitumi.

Ātrā palīdzība notikuma vietā ieradās jau pēc piecām mnutēm.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Avārijā iesaistītās automašīnas tiks nogādātas uz ekspertīzi. Šobrīd komentāru par kravas auto iespējamo ātrumu nav, taču zināms, ka velosipēdistu vidējais ātrums varējis būt līdz 20km/h un uz šosejas pēc remonta joprojām bija ātruma ierobežojums.

Pagaidām noskaidrojies, ka kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Rīga Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis informēja, ka aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā; grupu pavadošais treneris un par grupu atbildīgais bija Jānis Krišlauks. Cietuši teju visi bērni, bet

viena stāvoklis ir ļoti kritisks. Pārējiem ir dažādi lūzumi un traumas. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem.
Foto no notikuma vietas
Foto no notikuma vietas Foto: TVNET

Pēc Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem. Treneris, kurš atradies pavadošajā automašīnā, visticamāk, nav cietis.

Satiksme notikuma vietā ir ierobežota, taču transporta kustība brīvi rit pa vienu no joslām.
Foto no notikuma vietas
Foto no notikuma vietas Foto: TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu