Lielākā daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar ziemas riepām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lielākā daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar ziemas riepām, ceturtdien vēstīja LNT ziņas.

Baltijas valstu ceļu policijas darbinieki ceturtdien, 26.novembrī, rīkoja reidus, lai pastiprināti uzmanītu drošības līdzekļu – bērnu sēdeklīšu un drošības jostu – lietojumu, kā arī veiktu riepu protektoru dziļuma pārbaudi un ātruma kontroli.

Aptaujājot vairākus vadītājus, raidījums noskaidroja, ka šādas akcijas tiek vērtētas pozitīvi un ir nepieciešamas, lai pievērstu uzmanību ceļu satiksmes drošībai.

Vienlaikus konstatēti vairāki desmiti automašīnu, kuras vēl nebija aprīkotas ar ziemas riepām, kā arī tādas, kuru riepas ir ļoti sliktā stāvoklī.

Jau ziņots, ka reidi notiks Lietuvas, Latvijas un Igaunijas teritorijā visas dienas garumā.

Policija informē, ka oktobra beigās Baltijas valstu ceļu policijas priekšnieki tikās sanāksmē, kurā, apspriežot aktuālus jautājumus par ceļu satiksmes drošību, nolēma vienlaicīgi rīkot satiksmes drošības kontroles reidus Baltijas valstīs.

Reidu laikā ceļu policija pastiprināti pievērsīs uzmanību atsevišķu ceļu satiksmes drošības līdzekļu ievērošanai. Tiks pārbaudīts, vai, pārvadājot bērnus, tiek izmantoti bērnu sēdeklīši vai paliktņi, kā arī, vai autovadītāji un pasažieri lieto drošības jostas. Īpaša uzmanība tiks pievērsta arī aizmugurējos sēdekļos sēdošajiem pasažieriem, jo policijas pieredze liecina, ka tieši aizmugurējo sēdekļu pasažieri bieži neuzskata par vajadzīgu piesprādzēties.

Ministru Kabineta noteikumi nosaka, ka transportlīdzekļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām no 1.decembra līdz 1.martam, un šo riepu protektoru dziļumam jābūt vismaz 4mm. Tomēr policija iesaka sagatavoties ziemas sezonai savlaicīgi un jau šobrīd veikt vasaras riepu nomaiņu pret ziemas riepām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu