Krastmalā atklātas senas būvkonstrukcijas; līdz martam ierobežota satiksme

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Satiksmes ierobežojumi 11.novembra krastmalā, kas noteikti saistībā ar vēsturiskiem atradumiem būvdarbu laikā starp Mārstaļu un Minsterejas ielām, būs spēkā līdz pat martam, TVNET pavēstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Būvdarbu laikā

starp Mārstaļu un Minsterejas ielām tranšejas atrakšanas gaitā tika atklātas ļoti nozīmīgas senas būvkonstrukcijas

– Mārstaļu bastiona paliekas, kā rezultātā darbi tika apstādināti. Atklātie mūru fragmenti ir dažādu dimensiju dolomīta kvadru un ķieģeļu mūri, kuri atsevišķās vietās veidoti kā blīvas sienas, bet atsevišķās vietās kā dobja arkveida konstrukcija.

Foto: Publicitātes foto

Patlaban tiek veikti padziļināti atklāto mūru fragmentu izpētes darbi, tai skaitā tiek izstrādāta 3D rekonstrukcija, lai iegūtu precīzu uzmērīto mūru fragmentu telpisku vizualizāciju.

Neskatoties uz izpētes darbiem, būvprojekta pasūtītājs, būvprojekta autori sadarbībā ar arheologiem un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas speciālistiem ir vienojušies par pasākumiem, kas ļautu, saudzējot un neiznīcinot vērtīgo mantojumu, tuvākajā laikā pabeigt kanalizācijas cauruļvada izbūvi.

Foto: Publicitātes foto
Autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem 11.novembra krastmalā vēl apmēram mēnesi.

Plānots, ka pilnībā atjaunot satiksmes organizāciju varēs marta sākumā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu